26 Φεβρουαρίου 2013

Ένα Δικέφαλο Φιδάκι Την Ώρα Του Φαγητού

Το φίδι (ή τα φίδια;) του βίντεο γεννήθηκε στη Φλόριντα πέρυσι. Έχει δύο κεφάλια, επειδή τα παραλίγο δίδυμα δεν χωρίστηκαν σωστά μέσα στο αυγό. Η συμπτωματική απόλυτη συμμετρία των κεφαλιών εξασφάλισε ότι το φίδι δεν θα πεθάνει λίγο μετά τη γέννησή του, αλλά θα ζήσει μάλλον κανονικά.

Πρόσεξε τι γίνεται στο βίντεο την ώρα του φαγητού. Τα δύο κεφάλια είναι ανεξάρτητες προσωπικότητες, και μάλιστα ανταγωνιστικές. Ο pet-owner πρέπει να προσέχει πάρα πολύ κατά το τάισμα.

  • Τους βάζει ένα χώρισμα στη μέση, για να μη βλέπει το ένα κεφάλι το φαγητό του άλλου. Έτσι αποφεύγεται ο καυγάς για τη λεία, που θα οδηγήσει σε τραυματισμό.
  • Πρέπει να τρώνε ταυτόχρονα, επειδή αν το ένα κεφάλι μυρίζει το φαγητό αλλά δεν το βλέπει, κουνάει όλο το σώμα για να ψάξει, και δεν μπορεί να φάει ούτε το άλλο κεφάλι.
  • Και πρέπει να προσέχει την κάθε μπουκιά, επειδή και των δύο κεφαλιών το φαγητό συναντιέται λίγο πιο κάτω, οπότε αν τα κεφάλια τρώνε υπερβολικά ταυτόχρονα, είναι πολύ εύκολος ο πνιγμός.

twoheadedsnakeΗ πάθηση λέγεται δικεφαλία και έχει παρατηρηθεί σε πολλά ζώα όπως γάτες, μοσχάρια, λύκους, ακόμα και σε απολίθωμα 120 εκατομμυρίων ετών. Μοιάζει όμως να είναι πιο συχνή στις χελώνες και τα φίδια.

Τέλος, έχουν παρατηρηθεί-μελετηθεί και περιπτώσεις με τρία κεφάλια, αν και το τρίτο δεν είναι συνήθως πλήρως ανεπτυγμένο και ελέγχει το σώμα σε πολύ μικρό ποσοστό.

Το σχετικό λήμμα της Wikipedia είναι πολύ ενδιαφέρον, μη διστάσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: