22 Νοεμβρίου 2015

Sunnyclist, Ένα Ελληνικό Ηλεκτροκίνητο Όχημα Που Ίσως Αλλάξει Τις Μετακινήσεις Μας

Φίλος του blog μου έστειλε αυτό.

Πρόκειται για ένα crowdfunding ελληνικής εταιρείας που τα τελευταία χρόνια δημιούργησε καινοτόμο οικολογικό όχημα. Δεν θέλω να πω ηλεκτροκίνητο, γιατί έχει και πετάλια για να ποδηλατούν οι επιβάτες. Και το ταβάνι του είναι γεμάτο φωτοβολταϊκά. Αλλά φυσικά και κινείται με ηλεκτρισμό. Επίσης είναι τρίκυκλο. Δεν προορίζεται για αντικαταστάτης του κλασικού οικογενειακού αυτοκινήτου, αλλά σε συγκεκριμένα σενάρια θα ήταν καλύτερο και από αυτό. Τέλος, όπως θα κατάλαβες από τα πετάλια και το φωτοβολταϊκό ταβάνι, δεν χρειάζεται επαναφόρτιση.

Αυτό είναι κάτι που ούτε τα Tesla δεν μπορούν να ισχυριστούν.

Στο σάιτ τους γράφουν μεταξύ άλλων:

Αντιληφθήκαμε ένα σημαντικό κενό στην αγορά. Απουσιάζει ένα όχημα που να συνδυάζει την άνεση και την πρακτικότητα ενός αυτοκινήτου πόλης με το οικολογικό αποτύπωμα, το κόστος κίνησης και τα ευεργετικά οφέλη ενός ποδηλάτου. Και έτσι κατασκευάσαμε το Sunnyclist.

 

Από το 2011 δουλεύουμε ασταμάτητα για να δημιουργούμε όλο και καλύτερα ηλιακά οχήματα.

 

Θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα εξοικονομήσουμε τόνους CO2 και εκατομμύρια ευρώ από τα εισαγόμενα καύσιμα.

Κάνε λοιπόν και μια βόλτα και από τη σελίδα στο Indiegogo να ρίξεις μια ματιά, και η πιο μικρή βοήθεια έχει την αξία της.

(Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται crowdfunding στην Ελλάδα των capital controls, διάβασε λίγο εδώ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: