6 Δεκεμβρίου 2015

Υπάρχει Ροκ Συγκρότημα Που Λέγεται Sagan (Και Είναι Η Χαρά Του Space Geek)

Ακούς μουσική, αγαπητέ φαν; Και τι μουσική αλήθεια; Ξέρεις, ας πούμε, ότι υπάρχει ένα παρακλάδι του progressive rock που λέγεται space rock; Ε, υπάρχει. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι του γούστου σου, το παρακάτω θα σε ενδιαφέρει.

Υπάρχει που λες ένα ισπανικό συγκρότημα, που βαφτίστηκε πρόσφατα Sagan (Σέιγκαν δηλαδή, από τον Καρλ τον Σέιγκαν -αλλά μάλλον δε χρειαζόταν αυτή η διευκρίνηση σε αυτό το blog) και το γενικότερο concept της μπάντας είναι διαστημικό και  επιστημονικό φανταστικό. Με τίτλους τραγουδιών όπως Yuri Gagarin, Voyager 1, Agujero de Gusano (σκουληκότρυπα ισπανιστί), και -ναι- Pale Blue Dot. Με τη φωνή του ίδιου του Σέιγκαν μέσα να εκφωνεί αυτό το απόσπασμα, και από πίσω το theme που έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (aka Vangelis) για το Cosmos, το καλύτερο ντοκιμαντέρ του κόσμου, που προβλήθηκε το 1980.

Να πούμε ακόμα ότι, όπως γράφουν και στο Facebook page τους, οι επιρροές των Sagan ξεκινούν από Τζίμι Χέντριξ, και περνάνε σε Led Zeppelin, Yes, Pixies, Nirvana, Pearl Jam, κλπ.

Όλο το CD έχει ανέβει στο Bandcamp, και μπορείς τόσο να το ακούσεις εδώ αποκάτω, όσο και να το κατεβάσεις δωρεάν σε mp3, flac, και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου.

Καλή ακρόαση.

Πώς σου φαίνονται;

Θυμήσου ακόμα:
Ο Καρλ Σέιγκαν εξηγεί γιατί πρέπει και οι μη επιστήμονες να καταλαβαίνουν την επιστήμη
19 πράγματα που δεν ήξερες για τον Καρλ Σέιγκαν
Έχεις δει το Contact, την ταινία που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Καρλ Σέιγκαν;
Βρέθηκαν νέες μαγνητοταινίες με τη φωνή του Καρλ Σέιγκαν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: