4 Δεκεμβρίου 2015

Δυο Λόγια Για Τα Φετινά Ericsson Innovation Awards (Και Μια Ελληνική Συμμετοχή Σ' Αυτά)

eia2016

Τη θυμάσαι την Ericsson, την εταιρεία με τα κινητά; Υπάρχει ακόμα. Ανάμεσα στα όποια άλλα, διοργανώνει και διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας όπου μοιράζει βραβεία. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα Ericsson Innovation Awards 2016.

Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού είναι The Future of City Life, και ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποβάλλουν τις ιδέες τους για λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται όταν πολλοί Homo sapiens αποφασίζουν να κατοικήσουν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Διάφορες ιδέες έχουν προκύψει, και μπορείς να τις δεις όλες εδώ (και να ψηφίσεις όποια σου αρέσει περισσότερο).

Ας πούμε όμως και δυο λόγια παραπάνω για τη συμμετοχή της ομάδας E.C.O. (Evolutionary Cleaning Operation), δηλαδή για τη συμμετοχή της Βιβής και του Λέανδρου, από το Κιλκίς και τα Γιάννενα αντίστοιχα, που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

acu

Η ιδέα που πρότειναν το σύστημα Auto T.C.U. (Throw Collect Update), ένα σύστημα που μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τη διαδικασία καθαρισμού της πόλης.

Το σύστημα αποτελείται από έναν "Έξυπνο Κάδο" και μία "Έξυπνη Κάρτα".

Ο κάδος είναι εξοπλισμένος με κατάλληλους αισθητήρες για να διαχωρίζει αυτόματα τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια βάσει του υλικού τους, αλλά και για να μετράει συγκεντρώσεις βλαβερών μικροβίων (αν λοιπόν κριθεί αναγκαίο από το σύστημα, μπορούν να ειδοποιηθούν και οι αρμόδιες αρχές).

Έξυπνες κάρτες θα διαθέτουν οι πολίτες, και με αυτές θα μαζεύουν "πόντους ανακύκλωσης".

Τέλος ένα online app επιτρέπει στους χρήστες να δουν χάρτη με τις θέσεις των κάδων, να τους βαθμολογήσουν, και κυρίως να γνωρίζουν τις περιοχές με υψηλές συγκεντρώσεις μικροβίων.

Καθόλου άσχημη ιδέα.

Πέρνα αν θες μια βόλτα από τη σελίδα της Ericcson, χάζεψε και τα υπόλοιπα πρότζεκτς, και ψήφισε όποιο νομίζεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: