23 Μαΐου 2013

Περιβαλλοντικά Προγράμματα Σε Όλη Την Ελλάδα Από Τον Αρκτούρο Και Το ΑΥΡΑ

SONY DSC

Η γνωστή ΜΚΟ "Αρκτούρος" και το νερό ΑΥΡΑ, οργανώνουν μία ενδιαφέρουσα ψηφοφορία στο Facebook: Υπάρχουν δέκα συνολικά ιδέες για το φετινό περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα στο τραπέζι, και ζητούμενο είναι να επιλέξει ο κόσμος -εσύ δηλαδή- τις τρεις που θα υλοποιηθούν τελικά.

Το μενού περιλαμβάνει αναδασώσεις, καθαρισμό πάρκων, αλλά και αξιοποίηση hi-tech πομπών στην παρακολούθηση των πληθυσμών αρκούδας, λύκου, βίδρας (ένα θηλαστικό που μοιάζει με τον κάστορα) και άλλων συμπαθών ζώων.

bear-wolf

Πιο συγκεκριμένα:

Στη Δράμα υπάρχει η σκέψη να φτιαχτούν κήποι γύρω από το ΤΕΙ. Και το ΤΕΙ Λάρισας θα οργανώσει εθελοντικές ομάδες για να καθαριστεί το ρέμα Γαβρά από σκουπίδια που έχουν συσσωρευθεί με τα χρόνια. Στο Αγρίνιο θέλουν να συντηρήσουν ένα ωραίο πάρκο με πλατάνια, ενώ στα Καλάβρυτα μελετούν την συντήρηση/καθαρισμό/σήμανση του μονοπατιού που συνδέει την πόλη με το χιονοδρομικό κέντρο (αν ο νυχτερινός ουρανός φαίνεται έτσι κι από το μονοπάτι, αυτό να κάνουν).

Στις λίμνες της Φλώρινας θα δέσουν ειδικούς πομπούς στις βίδρες για να είναι εφικτή η παρακολούθηση του πληθυσμού, και κάτι αντίστοιχο προβλέπεται επίσης για την Πίνδο, με τους λύκους και τις αρκούδες της περιοχής.

Στη λίμνη Κερκίνη κοντά στις Σέρρες, θέλουν να βάλουν πλωτές εξέδρες για να φτιάχνουν φωλιές τα πουλιά, και να φυτέψουν νούφαρα.

Τέλος, στη Σκιάθο, στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα σκέφτονται να κάνουν αναδάσωση.

Print

Το mini-site στο Facebook είναι καλοφτιαγμένο και έχει αρκετές πληροφορίες γύρω από την κάθε υποψηφιότητα για να δεις και να αποφασίσεις. 

Εδώ ας δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στις αναδασώσεις: Τα τελευταία 5 χρόνια το ΑΥΡΑ και ο Αρκτούρος έχουν φυτέψει συνολικά πάνω από 29.000 δέντρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Με τα 1000 φετινά δέντρα το νούμερο θα γίνει πιο στρογγυλό. 

Επίσης, και χωρίς να θέλουμε να σας επηρεάσουμε, σας προτρέπουμε να ρίξετε μια ματιά στα Καλάβρυτα. Λόγω ουρανού.

Όσο για την τρίτη ψήφο, ε, διαλέξτε όποιο ζωάκι σας αρέσει περισσότερο και στηρίξτε αυτό.

Η ψηφοφορία λήγει στο τέλος του μήνα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 5 Ιουνίου.

avra-arktouros

Υ.Γ.
Αυτή είναι μία βίδρα. UPDATE: Πράγματα που δεν ήξερες για τις βίδρες.

otter

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: