30 Μαΐου 2013

Ρομπότ Από Lego Στο Kickstarter

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι το χόμπι των οποίων είναι να αδειάζουν τα Lego τους στο τραπέζι και να φτιάχνουν πράγματα -ενίοτε και με τα παιδιά τους. Το μότο αυτών των ανθρώπων είναι "if getting drunk and playing with Lego is wrong, I don't wanna be right".

Ίσως επίσης γνωρίζεις το Raspberry Pi, έναν μικρό υπολογιστή που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Κοστίζει 25$, και πολύ χονδρικά, δίνει στην τηλεόρασή σου την υπολογιστική ισχύ ενός tablet. Μπορείς να του συνδέσεις wifi, πληκτρολόγια, ποντίκια κλπ. Φαίνεται καταπληκτικό μηχάνημα, η ιντερνετική προγραμματιστική κοινότητα το έχει αγκαλιάσει ζεστά, και πολύ ωραία πράγματα θα βγουν από αυτή τη δουλειά.

lego-bone-machines

Πέρυσι έγινε γνωστή μία είδηση όπου ερευνητές εργαστηρίου χρησιμοποίησαν μηχανήματα που έφτιαξαν πάμφθηνα μόνοι τους με Lego για να αυτοματοποιήσουν τις αγγαρείες του εργαστηρίου (που κατά κανόνα είναι κάμποσες -οι άνθρωποι είναι ήρωες). Με παρόμοια σκέψη στο κεφάλι τους λοιπόν, τα παιδιά στο Kickstarter θέλουν να συνδυάσουν το Raspberry Pi με τα Lego και να μπορέσουμε όλοι να φτιάξουμε αντίστοιχα ρομποτάκια. Μακάρι να τα πάει το project εξίσου καλά με τα φωσφορίζοντα φυτά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: