13 Μαΐου 2013

Το Πρώτο Βίντεο Κλιπ Γυρισμένο Στο Διάστημα

Εδώ λοιπόν βλέπεις τον Κρις Χάντφιλντ να τραγουδάει (καλά!) το διάσημο Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να πρωταγωνιστεί στο πρώτο βίντεο κλιπ από το διάστημα, έτσι για να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ πριν επιστρέψει στη Γη. Πανυπερτέλειο. Να η κατάλληλη λέξη!

Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από έναν αστροναύτη που ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1995 παίζοντας ντουέτα στον ρωσικό διαστημικό σταθμό Μιρ (αυτόν που διαλύθηκε στο Αρμαγεδδών, θυμάσαι;)

UPDATE: Πριν κλείσει καλά καλά 12 ώρες στον αέρα, έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views. Και μερικές πληροφορίες ακόμα προέκυψαν. Στη δημιουργία του βίντεο συμμετείχε ενεργά η Καναδή Εμ Γράινερ (που γνωρίζεται με τον Χάντφιλντ από το 2004 και έχει παίξει ζωντανά με τον Μπάουι τη σεζόν 1999-2000). Γράφει σχετικά στο blog της:

I came up with a piano part. I then enlisted my friend, producer and fellow Canadian Joe Corcoran to take my piano idea and Chris' vocal and blow it up into a fully produced song. Drums! mellotrons! fuzz bass! We also incorporated into the track ambient space station noises which Chris had put on his Soundcloud.

Ενώ και από τις αντιδράσεις στο ίντερνετ, δύο ξεχωρίζουν:

UPDATE 2: Ο κομάντερ Χάντφιλντ είναι τραγουδιστής και μπασίστας σε συγκρότημα. Στο συγκρότημα των αστροναυτών (επειδή γιατί να μην υπάρχει συγκρότημα αστροναυτών!), το λεγόμενο Max Q. Το όνομα βγαίνει από όρο της αεροδυναμικής. Interestingly, το συγκρότημα βάφτισε ο Ρόμπερτ Γκίμπσον, ένας από τους αστροναύτες της πρώτης αποστολής της NASA που προσδέθηκε στον Μιρ το 1995, λίγους μόλις μήνες πριν την επίσκεψη του Χάντφιλντ εκεί.

Ο Γκίμπσον έλεγε αστειευόμενος για το συγκρότημα ότι "κάνει πολύ θόρυβο και καθόλου μουσική -σαν το διαστημικό λεωφορείο".

Αν δεν είχε αλλάξει από το 1987 γνώμη, σήμερα παίζει και να άλλαξε.

UPDATE 3 (13/5/2014): Ένας χρόνος πέρασε, και σε λίγες ώρες το βίντεο κλιπ θα κατέβει απ' το YouTube. Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και λοιπών νομικίστικων μπλεξιμάτων δεν είναι δυνατό να μείνει για πάντα ανεβασμένο (στο επίσημο account). Οπότε ρίξτε του μια τελευταία ματιά, και μετά μόνο ανεπίσημα. Σε αυτούς τους 12 μήνες μάζεψε 22 εκατομμύρια views, από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: