11 Ιουλίου 2013

#LoveBeerGR: Διαγωνισμός Μπιροφωτογραφίας Στο Instagram

beer13

Το Blue Dot σου έχει δείξει με κάθε ευκαιρία την αδυναμία του στη μπίρα. Τι να θυμηθεί κανείς; Το ρομπότ που σου σερβίρει στο σαλόνι μπίρα απ' το ψυγείο; Το ελικοπτεράκι που σε βρίσκει με το GPS και στη φέρνει σε υπαίθριους χώρους μόλις τη ζητήσεις μέσω smartphone;

Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σημαντικό για την ιστορία της επιστήμης: Ίσως δεν ξέρεις, για παράδειγμα, ότι η μελέτη των διαδικασιών ζύμωσης -της μετατροπής δηλαδή των σακχάρων σε αλκοόλ- κατά την παραγωγή της μπίρας και των άλλων οινοπνευματωδών ήταν ένα βασικό κίνητρο των επιστημόνων που ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη της οργανικής χημείας και της βιοχημείας κατά τον 19ο αιώνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαμάχη μεταξύ Λίμπιγκ και Παστέρ για τη φύση της ζύμωσης. Είναι αμιγώς χημική διαδικασία, σαν το σκούριασμα του σιδήρου; Ή είναι βιοχημική διαδικασία όπως η αποσύνθεση ενός μήλου;

Neither Liebig nor Pasteur was completely right. However, each of their arguments led to more discoveries that created a lot of today’s fields in science and medicine.

beerfactory

Γιατί τα λέμε όλα αυτά όμως; Φέτος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η μεγαλύτερη βιομηχανία μπίρας στην Ελλάδα, συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. Για να το γιορτάσει, διοργανώνει ένα διαγωνισμό στο Instagram με το hashtag #lovebeergr

Η ιδέα είναι πολύ απλή:

Συμμετέχεις ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία που σχετίζεται -άμεσα ή έμμεσα- με τη μπίρα και προσθέτοντας το hashtag #lovebeergr, μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Οι τριάντα καλύτερες φωτογραφίες (τα κριτήρια είναι αισθητικοκαλλιτεχνικά και μόνο) θα τυπωθούν σε μεγάλους τετράγωνους καμβάδες, και θα μπορεί ο κόσμος να πάει να τις δει σε έκθεση που θα διοργανωθεί στα τέλη του Οκτώβρη. 

Οι τρεις τελικοί νικητές κερδίζουν πλούσια δώρα, αλλά και οι τριάντα συμμετέχοντες στην έκθεση θα πάρουν στο σπίτι τους την εκτυπωμένη φωτογραφία τους μετά το τέλος της.

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες και δες τους όρους του διαγωνισμού στο lovebeer.gr, και μετά πάρε το smartphone και βγάλε ό,τι καλύτερο μπορείς. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: