29 Ιουλίου 2013

Πλανητοτούρτες!

Πριν λίγους μήνες, φίλος του blog μου έστειλε μια φωτογραφία που ανέβασα στο Twitter με τη λεζάντα "τούρτα Blue Dot". Ορίστε:

earthcakeΔεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την προέλευση της φωτογραφίας τότε. Μόλις ανακάλυψα όμως ότι υπάρχει ολόκληρο blog post με το χρονικό της δημιουργίας. Πέρα από την εξωτερική διακόσμηση, με ηπείρους κλπ, πρόσεξε ότι και το εσωτερικό της τούρτας αναπαριστά τα στρώματα της Γης.

Κι επειδή η πρώτη τούρτα ήταν μεγάλη επιτυχία, η blogger έφτιαξε τώρα μία δεύτερη, με τον Δία αυτή τη φορά. Πλέον δεν μιλάμε καν για ημισφαίριο. Έφτιαξε δύο που τα ένωσε. Στη συνέχεια η διακόσμηση της εξωτερικής επιφάνειας κράτησε 8 (οχτώ!) ώρες. Να και το σχετικό post. Ετοιμάζει δε αναλυτικό άρθρο, όπου θα περιγράφει τη συνταγή λεπτομερώς, γιατί πολύς κόσμος θέλει να φτιάξει δικές του πλανητοτούρτες. Ίσως κάποιος καταφέρει να φτιάξει και δακτυλίους για τον Κρόνο.

[imagebrowser id=24]

Περιέργως οι τούρτες δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα όταν ήμουν μικρός. Αλλά μια τέτοια θα την καταβρόχθιζα πολύ άνετα. Και ίσως μάθαινα έτσι και πέντε πράγματα για τους πλανήτες μια ώρα αρχύτερα.

via

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: