21 Αυγούστου 2013

Ο Μύκητας-Alien Που Ξεπαστρεύει Έντομα

Το βίντεο περιγράφει τον κύκλο ζωής ενός τρομακτικού μύκητα-παρασίτου που ζει στη ζούγκλα. Στο παράδειγμα, ένα μυρμήγκι. Μόλις μολυνθεί, ο εγκέφαλός του χακάρεται, οπότε κόντρα στα ένστικτά του και υπό την επήρεια της χημείας του μύκητα, πηγαίνει κάπου απομονωμένα, απλά περιμένοντας να πεθάνει. Μετά, ο μύκητας του ανοίγει τα σωθικά και φυτρώνει σα μανιτάρι, με τις "ρίζες" στο κουφάρι του. Τυχόν άλλα, περαστικά, μπορούν να μολυνθούν πολύ εύκολα και έτσι ο μύκητας εξαπλώνεται.

Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό.

slayer-fungus

 

Δεν προσβάλει μόνο μυρμήγκια ο μύκητας, παίζει και με άλλα ζωάκια. Από το 2:00 και μετά μπορείς να δεις φωτογραφίες διάφορων εντόμων. Έχουν μια μακάβρια γοητεία.

Εν τω μεταξύ, για κάθε διαφορετικό έντομο υπάρχει και ξεχωριστός μύκητας που ζει έτσι. Δηλαδή δεν μιλάμε για έναν οργανισμό, αλλά για μία οικογένεια πολλών διαφορετικών.  Δε θα μπορούσε ένας να προσβάλει και ανθρώπους; Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε και videogame που εξερευνά ένα τέτοιο σενάριο. Αλλά ο creative director που είχε την ιδέα, δεν παραλείπει να σχολιάσει:

Nature is way scarier than anything we could ever imagine.

via

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: