9 Αυγούστου 2013

Το Breaking Bad Έχει Ανακρίβειες Μόνο Όπου Χρειάζεται

breaking-bad-lab-647x363

Η Ντόνα Νέλσον είναι καθηγήτρια Χημείας στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα(ς). Επειδή της την σπάει όταν βλέπει χοντρές ανακρίβειες σε τηλεόραση και σινεμά (ήχος στο διάστημα, οι βόμβες στο 1:58, κλπ) πήρε μια μέρα ένα τηλέφωνο και πρότεινε στους υπεύθυνους του Breaking Bad να γίνει η εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος της σειράς. Έτσι, τα περισσότερα πράγματα που έβλεπες αυτά τα χρόνια στη σειρά δεν ήταν και πολύ εκτός πραγματικότητας.

Από την άλλη δεν δίστασε να κάνει και μερικές παρασπονδίες. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να βγει μπλε η κρύσταλ μεθ του Χάιζενμπεργκ. Ενώ βεβαίως όταν η σειρά έχει να κάνει με την παράνομη σύνθεση ναρκωτικών, δεν μπορείς να την κάνεις και αναλυτικό ντοκιμαντέρ προς κάθε ενδιαφερόμενο:

For the most part, however, she’s left the actual meth production evaluations to the Drug Enforcement Administration, which participates in making sure Walt’s illegal labs look legit (“Quite honestly, I wouldn’t know about that,” she said) and but don't provide an actual tutorial. She says they’ve been crafty in how they’ve made the process faulty while keeping it realistic.

Περισσότερα σε αυτό το ωραίο άρθρο-συνέντευξη.

breaking-bad-factory

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: