2 Δεκεμβρίου 2013

Είναι Καιρός Να Συνηθίσουμε Στην Ιδέα Ότι Έρχονται Τα Drones

Σε αυτό το βίντεο, ο Ανδρέας Ραπτόπουλος της Matternet περιγράφει πώς μπορούν τα drones να αλλάξουν εντελώς τον κόσμο μας, στο εξής σημείο: Μεταφορές μικρομεσαίων αντικειμένων οπουδήποτε, χωρίς να απαιτείται καμία υποδομή, και με πολύ χαμηλό κόστος.

Και μπορεί το Amazon να ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως ετοιμάζει ένα τέτοιο δίκτυο ρομποτικών ελικοπτερακίων που θα αντικαταστήσει τις ταχυδρομικές αποστολές, αλλά στο βίντεο εδώ θα δεις και πιο ουσιαστικές εφαρμογές. Αποστολή φαρμάκων σε χωριά της Αφρικής που  δεν έχουν δρόμους για να πάνε αυτοκίνητα, για παράδειγμα.

Γενικώς, είναι πολύ πιθανό στις αναπτυσσόμενες χώρες τα drones να παίξουν στις μεταφορές τον ρόλο που έπαιξε το wi-fi στις επικοινωνίες. Πολλές περιοχές του πλανήτη που τώρα αστικοποιούνται, δεν στουμπώνουν κάτω απ' τα πεζοδρόμια καλώδια χάλκινα, για το τηλέφωνο. Παρακάμπτουν αυτή την παρωχημένη τεχνολογία, και απλά βάζουν ασύρματες κεραίες για 3G, 4G και τέτοια. Αντίστοιχα, ένα αστικό οδικό δίκτυο θα σχεδιαστεί πολύ διαφορετικά (και πολύ πολύ πιο οικονομικά) αν οι ανάγκες των μεταφορών έχουν ελαχιστοποιηθεί χάρη στα drones.

Οπότε κατάλαβαίνεις. Είναι σιγά σιγά ώρα να προσαρμοζόμαστε σε έναν καινούριο κόσμο. Πάλι.

 matternet

Σχετικά ποστς:
Μια ομιλία για τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσουμε σε ένα μέλλον γεμάτο drones
Όταν το ντελίβερι μπύρας με drone έμοιαζε κάτι φουτουριστικό (παλιά, πριν ένα εξάμηνο)
Βίντεο με drone που το ελέγχεις τηλεπαθητικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: