18 Φεβρουαρίου 2014

Διάστημα Και Επιστήμη Και Τέχνη Συγκλίνουν: Μία Σέξι Φωτογράφιση σε Zero G

 Kate Upton

 Kate Upton

Kate Upton

Έτσι που λες, η νέα φωτογράφιση για το Sports Illustrated.

Δεν έχω στοιχεία να το τεκμηριώσω απόλυτα, αλλά νομίζω ότι μόλις βρήκα μια διαφορά της τέχνης και της επιστήμης: Αν βγάλεις στο θέατρο πέντε μοντέλα σε σέξι πόζες για να κόψεις περισσότερα εισιτήρια, πολλοί θα κατακρίνουν την κίνηση, και πιθανότατα τα επιχειρήματά τους θα είναι σωστά. Εδώ όμως, δεν πειράζει καθόλου η παρουσία της Κέιτ Άπτον στο αεροπλάνο των παραβολικών πτήσεων. Κανένα πρόβλημα! Ευκαιρία να μάθει περισσότερος κόσμος τι είναι οι παραβολικές πτήσεις. Ή να δει με άλλο μάτι το διάστημα. Whatever. Όλα κέρδος είναι.

Οι παραβολικές πτήσεις λοιπόν είναι ένας τρόπος να κάνουν οι αστροναύτες προπόνηση σε περιβάλλον "μηδενικής βαρύτητας". Ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο διαγράφει αυτή την καμπυλοειδή πορεία που βλέπεις στο σχήμα. Μεταξύ των "ανηφόρων" και των "κατηφόρων", οι επιβάτες αιωρούνται για 25 δευτερόλεπτα στον αέρα, ISS-style.

parabolic_flight

Χάρη δε στις ακούραστες προσπάθειες του Πίτερ Διαμαντή για την αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω απ' τα του διαστήματος, εδώ και κάποια χρόνια γίνονται παραβολικές πτήσεις και για (εύπορους) τουρίστες. Κάτι σαν ελιτίστικο sky-diving. Επίσης έχει γυριστεί και διαφήμιση της Sprite, ενώ παραβολική πτήση έζησε και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Στη φωτογραφία εδώ, ο Πίτερ Διαμαντής με τέσσερις φίλους του. Ίσως αναγνωρίζεις τους δύο: Τον Τζέιμς Κάμερον και τον Ήλον Μασκ.

diamandis-zero-g

Πάντως η Κέιτ έχει μεγαλύτερη φωτογένεια.

Kate Upton

Θυμήσου ακόμα:
Ο Τζον Στιούαρτ κοροϊδεύει τον Πίτερ Διαμαντή
Ο Στίβεν Χόκινγκ σε παραβολική πτήση
Ο Ήλον Μασκ μιλάει στο TED

Περισσότερες φωτογραφίες από την παραβολική πτήση της Κέιτ Άπτον μπορείς να δεις εδώ.

UPDATE: Να δύο συνοδευτικά βίντεο, το "making of" και ένα ακόμα.

UPDATE 2: Τα βίντεο κατέβηκαν. Πράγμα περίεργο, καθώς είχαν ανέβει από επίσημο account. Μόνοι τους τα ανεβάζουν, μόνοι τους τα κατεβάζουν όπως επισήμανε και ο αναγνώστης Θάνος στο Facebook.

Δεν είναι δύσκολο να τα βρεις ανεβασμένα από τρίτους, πάντως.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: