12 Ιουνίου 2014

Οι Χάκερ Είναι Το Ανοσοποιητικό Σύστημα Του Ίντερνετ

Η Κέρεν Ελαζάρι που μιλάει εδώ είδε την Αντζελίνα Τζολί στο Hackers του 1995 και αποφάσισε να γίνει κανονική χάκερ. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται μια ταινία να είναι ρεαλιστική για να εμπνεύσει, μπορεί να είναι εντελώς παλαβή και να κάνει πάλι τη δουλειά της.

Το θέμα της ομιλίας όμως δεν είναι οι ταινίες, είναι οι χάκερ. Τους οποίους εύστοχα ορίζει ως security researchers με το μόττο "sometimes you have to demo a threat to find a solution". Αρκετές ενδιαφέρουσες ιστορίες αναφέρονται, όπως αυτή με τον παλαιστίνιο χάκερ που ανακάλυψε bug στο Facebook. Και όταν το ανέφερε στην εταιρεία με τον στάνταρ τρόπο, θάφτηκε κάτω από τις άπειρες παρόμοιες ενημερώσεις. Οπότε τι κάνει; Εκμεταλλεύεται το bug και ποστάρει στο wall του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Problem solved!

Μαθαίνουμε επίσης τι έγινε το 2008 με τους Anonymous και την εκκλησία της σαϊεντολογίας όταν η τελευταία επιχείρησε να λογοκρίνει το ίντερνετ για να μην διαδοθούν μυστικά τους και μη κολακευτικά γι' αυτούς πράγματα. Το ηθικό δίδαγμα: The internet doesn't like it, when you try to remove things from it.

Αρκετά με το briefing όμως, μπορείς τώρα να πατήσεις play και να ακούσεις τι έγινε όταν οι αρχές προσπάθησαν να κλείσουν το ίντερνετ στην Αίγυπτο το 2011.

 dislike

Διάβασε ακόμα:
Το world wide web και το ίντερνετ είναι διαφορετικά πράγματα
Ο Ισαάκ Ασίμωφ προβλέπει και περιγράφει το ίντερνετ, από τα '80s

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: