3 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο Με Ανθρώπους Να Εξερευνούν Άλλους Πλανήτες

Αυτό το βίντεο κάνει τον γύρο των ίντερνετς τις τελευταίς μέρες, και αν αγαπητέ αναγνώστη δεν το είδες ήδη, να η ευκαιρία να το κάνεις. Είσαι ακριβώς το target audience του βίντεο, εγγύηση. Η ιδέα είναι απλή: Παίρνεις φωτογραφίες της NASA από την επιφάνεια άλλων πλανητών/δορυφόρων και τις μοντάρεις με πλάνα ηθοποιών σε αστροναυτικές στολές και κάμποσα 3D γραφικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εμπνευστικό αριστούργημα.

Τα γραφικά είναι του Έρικ Βέρνκουιστ. Και η φωνή που ακούγεται, αν δεν την αναγνώρισες μόνος σου, είναι του Καρλ Σέιγκαν.

(Παρεμπιπτόντως, τα αποσπάσματα που ακούγονται είναι από το βιβλίο Pale Blue Dot. Μεγάλο μέρος του audiobook το είχε ηχογραφήσει ο ίδιος ο Σέιγκαν, βλέπεις. Και τι ωραία απόφαση που ήταν αυτή!)

Ίσως θα ήταν ωραία προσθήκη μια λεζάντα στη γωνία να γράφει ποιο πλανήτη/δορυφόρο βλέπουμε σε κάθε πλάνο. Η δουλειά έχει γίνει δηλαδή, όλα όσα θες να ξέρεις για κάθε φωτογραφία τα λέει αναλυτικά εδώ. Αλλά αλλιώς θα ήταν να βλέπεις τα βασικά αμέσως, με το που σου γεννιέται η απορία "τι κοιτάω τώρα", και αλλιώς είναι τώρα, που πρέπει να ανατρέξεις. Τέλος πάντων, λεπτομέρειες.

Θυμήσου:
Πώς θα φαίνονταν από εδώ οι πλανήτες, αν βρισκόντουσαν το ίδιο μακριά με το φεγγάρι
Το Cassini τραβάει βίντεο του Κρόνου, μουσική γράφει ο Σοστακόβιτς

WANDERERS_ringshine_02

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: