10 Μαρτίου 2015

Να Τι Παθαίνεις Αν Φτιάχνεις Σαΐτες Την Ώρα Της Χημείας

facepalm

Τα λόγια είναι περιττά. Τι να τους πεις και από πού να αρχίσεις, για να υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν.

Για τους υπόλοιπους πάντως, και για την ιστορία, να πούμε ότι ένας από τους λόγους που μπερδεύονται τα παλικάρια σε αυτόν τον οτινάναι διάλογο, είναι ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει πότε μιλάνε για σκέτο νερό H2O, και πότε μιλάνε για σκέτο νερό φύσης. Το σκέτο νερό φύσης δεν είναι καθαρό νερό, είναι γεμάτο άλατα και στοιχεία και λοιπά πραγματάκια (ενίοτε και γεμάτο μικροοργανισμούς που το καθιστούν μη πόσιμο). Σκέτο νερό είναι αυτό που βάζει η μαμά σου στο σίδερο για να βγάλει ατμό. Στο σουπερμάρκετ το ζητάς ως "απιονισμένο" (επειδή του έχουν αφαιρεθεί τα ιόντα, δηλαδή τα άλατα - που ως γνωστόν όταν υπάρχουν διαλυμένα σε διάλυμα έχουν τη μορφή φορτισμένων ιόντων).

Οπότε: Είναι προφανώς εφικτό να πίνεις μόνο νερό βρύσης για ένα μήνα, χωρίς άλλα υγρά (και με μία νορμάλ διατροφή ως δεδομένη). Επίσης είναι πολύ κακή ιδέα να πιεις μεγάλες ποσότητες απιονισμένου νερού, ακόμα και για μία μόνο μέρα. Τα υγρά του σώματος έχουν πολύ συγκεκριμένες ποσότητες ιόντων, και αν αναπληρώσεις τις απώλειες αυτών των υγρών πίνοντας νερό χωρίς ιόντα, το σώμα μπουρδουκλώνεται και θα αρχίσουν να χτυπούν καμπανάκια.

Τώρα, με τους ηλεκτρολύτες* και τα Gatorade και τους χυμούς φραγκοστάφυλο, δεν ξέρω, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε και ό,τι αντέχει το πορτοφόλι σας. Και μην περιμένετε θαύματα.

Τα είπα και ηρέμησα.

Θυμήσου άλλο ένα τσακάλι:
Αυτή έπινε μόνο κοκακόλα για 16 χρόνια

Και βεβαίως:
Γιατί χρειάζεται και οι μη επιστήμονες να καταλαβαίνουν την επιστήμη

*ηλεκτρολύτες = ιόντα

via
Hat tip στον φαν Πάνο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: