15 Μαΐου 2015

Αυτή Η Sci-Fi Ταινία Μικρού Μήκους Θα Σου Αρέσει Και Θα Σε Προβληματίσει

Βασίζεται σε αυτή την τετρασέλιδη ιστοριούλα του Άντι Γουέιρ (που είναι διαθέσιμη εδώ και στα ελληνικά). Hat tip στον φαν Μάριο, που έστειλε το βίντεο.

egg-weir

Ο Άντι Γουέιρ είναι ο συγγραφέας του The Martian, ενός βιβλίου που γράφτηκε σε ένα σάιτ πριν περίπου 4 χρόνια. Οι αναγνώστες ζήτησαν την έκδοση σε Kindle, και το ebook σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, οπότε εκδοτικός οίκος το τύπωσε και κανονικά. Το βιβλίο σημείωσε ρεκόρ πάλι. Αγοράστηκαν τα δικαιώματα για την ταινία.

Σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον. Πρεμιέρα φέτος το Νοέμβριο! UPDATE: Βγήκε και το τρέιλερ! Μυρίζει ταινιάρα.

Τι βιβλίο είναι αυτό, θα σκέφτεσαι, που πρόλαβε να γίνει τέτοιο χιτ. Η πιο εύκολη περιγραφή είναι "Ένας Μαγκάιβερ/Ροβινσώνας Κρούσος στον Άρη". Διαδραματίζεται λίγα χρόνια από τώρα, όταν ξεκινάνε οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Ένας αστροναύτης απομονώνεται από την υπόλοιπη ομάδα που τον θεωρεί νεκρό, και προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του. Και τα καταφέρνει. Για 4 χρόνια.

Η ιδιαιτερότητα της ιστορίας είναι πως ο συγγραφέας έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με τον ρεαλισμό της πλοκής. Για παράδειγμα υπολόγισε πόσες θερμίδες θα χρειαζόταν ένας άνθρωπος για 4 χρόνια, και η έκταση όπου ο Μαγκάιβερ Κρούσος καλλιεργεί τις πατάτες του είναι όση χρειάζεται για να του φτάσει το φαγητό. Αντίστοιχα, οι τροχιές των πλανητών έχουν ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό των σχετικών θέσεων Γης-Άρη, ώστε η διάρκεια του ταξιδιού, η χρονοκαθυστέρηση της ραδιοεπικοινωνίας με τη Γη και όλα αυτά να είναι ρεαλιστικά. Και τέτοια σημασία στη λεπτομέρεια έχει δοθεί σε όλες τις πτυχές του βιβλίου.

Ο κομάντερ της καρδιάς μας, Κρις Χάντφιλντ, έγραψε:

A book I just couldn’t put down! It has the very rare combination of a good, original story, interestingly real characters and fascinating technical accuracy…reads like “MacGyver” meets “Mysterious Island”.

Φαίνεται πολύ ωραίο βιβλίο. Θα το διαβάσω το καλοκαίρι και θα σας πω εντυπώσεις.

Μέχρι τότε, ορίστε ο συγγραφέας να μιλάει σε εκδήλωση της Google:

Θυμήσου:
10 επιστημονικές βιβλιοπροτάσεις για μη επιστήμονες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: