3 Μαρτίου 2013

Φωτορομάντζο: Ένας Ανεφοδιασμός Του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Σήμερα το πρωί προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το σκάφος Dragon, κατασκευασμένο από την ιδιωτική εταιρία SpaceX. Είχε απογειωθεί την Παρασκευή από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, και στον ISS το περιμένανε πώς και πώς, καθώς μεταφέρει προμήθειες βάρους ενός τόνου περίπου. Να μερικές φωτογραφίες -με την Αφρική και την Αίτνα στο κάδρο, εκτός απ' το Dragon.

"Progress solar array", πολύ ωραίο αυτό.

Ο Κρις Χάντφιλντ τουίταρε πως έχει τραβήξει μπόλικες φωτογραφίες και θα τις ανεβάσει μόλις ανασάνει λίγο. Οπότε αυτό το post θα ανανεωθεί σύντομα με περισσότερο υλικό.

UPDATE: Εκτός από φωτογραφίες ανέβασε και αυτό το βίντεο, όπου βλέπεις πώς χειρίζονται οι αστροναύτες το Canadarm2, τον διαστημικό ρομποτικό βραχίονα που συναρμολόγησε τον ISS και συνεχίζει να εκτελεί διάφορες εργασίες εξωτερικού χώρου.

Το Dragon κατέχει και το εξής ρεκόρ: ήταν το πρώτο διαστημικό σκάφος ιδιωτικής κατασκευής που ανακτήθηκε με ασφάλεια μετά την πτήση του σε τροχιά, το 2010.

Η εταιρία SpaceX είναι μια ιδιωτική εταιρία που εδώ και μερικούς μήνες ανεφοδιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η σημερινή είναι η δεύτερη αποστολή ανεφοδιασμού (η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012), ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 10.

UPDATE 2: Η Αίτνα ξανά στο φακό του Χάντφιλντ, αυτή τη φορά με το Dragon στη μέση.

UPDATE 3: Το φινάλε της σημερινής επιχείρησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: