4 Μαρτίου 2013

Ο Αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ Είναι Ο Καινούριος Τζέιμι Όλιβερ

hadfieldkitchen

Είναι απίστευτος. Από τον Δεκέμβρη που βρέθηκε (για δεύτερη φορά) στον ISS, ο Κρις Χάντφιλντ έχει βαλθεί να γίνει ο πιο λαοφιλής σύγχρονος αστροναύτης. Ξεκίνησε φωτογραφίζοντας τη θέα, στη συνέχεια άνοιξε συζητήσεις στο Twitter με τον Ουίλιαμ Σάτνερ, τον Λέναρντ Νίμοϊ και άλλους από το καστ του Star Trek (όπου έφτασε να συμμετέχει και ο Μπαζ Όλντριν!), ενώ ήδη ηχογραφεί και το πρώτο CD σε τροχιά (τραγουδάει και παίζει κιθάρα). Όμως η πιο πρόσφατη έμπνευσή του αγγίζει νέα επίπεδα τελειότητας.

spacefood

Γυρίζει εκπομπή μαγειρικής.

Με μουσικούλα, intro, επεξεργασία εικόνας και απ' όλα. Κακώς σε κρατάω κι άλλο, δες το σπαρταριστό βίντεο.

Πόσο τέλειο! Βεβαίως, ενώ στο τέλος σκουπίζει τα χέρια του με διαστημικά μωρομάντηλα, σε προηγούμενο βίντεο έχει δείξει και πώς πλένει τα χέρια του με νερό.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Οι μικρές σταγόνες που πετάγονται δεξιά και αριστερά εξατμίζονται κανονικά, και ο Σταθμός συλλέγει την επιπλέον υγρασία του αέρα στο πλαίσιο της πληρέστερης δυνατής ανακύκλωσης του νερού εκεί πάνω.

UPDATE: Καινούριο βίντεο με νερό στον ISS. Αυτή τη φορά, τον ρώτησαν πώς καθαρίζουν οι αστροναύτες σε περίπτωση που χυθεί κάτι κατά λάθος. Οπότε ο Κρις δείχνει όλο τον σχετικό εξοπλισμό, από πετσετάκια έως πετσέτες, γυαλιά, μάσκες και προστατευτικά γάντια-σακούλες.

UPDATE 2: Στο δεύτερο επεισόδιο του Chris' Kitchen, μαθαίνουμε τη σημασία των λαχανικών σε μία ισορροπημένη διατροφή, και βλέπουμε τον τέλειο τρόπο που ενυδατώνουν οι αστροναύτες το φαγητάκι τους. Σπανάκι FTW.

UPDATE 3: Τρίτο και (μάλλον) τελευταίο επεισόδιο του Chris' Kitchen, όπου τον βλέπουμε να τρώει γλυκό σοκολάτα και να πίνει καφέ -μια χαρά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: