11 Μαρτίου 2013

Πώς Είναι Ένα Εργοστάσιο Μπισκότων

oreoroad

Είναι από τα πράγματα που μάλλον δεν θυμάσαι να αναρωτήθηκες ποτέ. Και αν το έκανες μερικές φορές, η τελευταία ήταν όταν τα κεράκια στην τούρτα σου έγραφαν μονοψήφιο αριθμό. Μπορείς όμως να δεις τώρα ένα βιντεάκι και να σου λυθεί η απορία για πάντα, δε θέλεις να ξέρεις; Αφού είσαι εδώ και το διαβάζεις αυτό, μάλλον θέλεις.

Ορίστε λοιπόν μερικά ωραία πλάνα από το εργοστάσιο και την παρασκευή των Oreo:

Αφού πετάξουν όλα τα υλικά στο εργοστασιακό μίξερ, σε δόσεις που μετριούνται με τσουβάλια, το μίγμα ανακατεύεται και ψύχεται με ξηρό πάγο. Επίσης, οι άνθρωποι εκεί χειρίζονται το καφέ ζυμάρι με φτυάρια! Το σύστημα έχει λέει απόδοση 5000 μπισκότων την ώρα. Ή, αν υπολογίσουμε το τελικό προϊόν, 2500 μπισκότα την ώρα, που σημαίνει περίπου 220 συσκευασίες. Καλό ετήσιο supply για ένα σπίτι.

Κοίτα στο 2:27 πώς φαίνεται που είναι τα μπισκότα ακόμα άψητα, και τι πλάκα έχουν οι ανεμιστήρες μετά το φούρνο στο 2:47. Στο 3:25 φτάνουμε στο ζουμί. Την εναπόθεση της γέμισης.

oreocream

Και τώρα, η κατά κάποιο τρόπο αντίθετη διαδικασία: Σε αυτή την παρωδία που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ένας φυσικός δαπανά υπερβολικά πολύ χρόνο και εξοπλισμό για να ξεχωρίσει την κρέμα από το μπισκότο στα Oreo. Πράγμα αναμφισβήτητα χρήσιμο, αλλά ας του πει κάποιος ότι συνήθως λύνει το πρόβλημα και η ερασιτεχνική χειρωνακτική προσέγγιση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: