12 Σεπτεμβρίου 2013

Δοκιμάστηκε Εμβόλιο Κατά Του AIDS - Και Δουλεύει!

hiv-apes

Πολύ ωραία νέα σήμερα, διάβασε:

Δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες στο Nature μία μελέτη όπου 9 εμβολιασμένοι μακάκοι αντιμετώπισαν μια χαρά τον SIV -το αδελφάκι του HIV που προσβάλλει πιθήκους. Δηλαδή, στις εξονυχιστικές εξετάσεις που έγιναν, οι επιστήμονες δεν κατάφεραν με τις υπάρχουσες τεχνικές να εντοπίσουν ίχνη του ιού στο αίμα των μακάκων. Ο οργανισμός τους τον ξεπάστρεψε.

Καταπληκτικό μεν, αλλά δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα δε. Επειδή στη μελέτη συμμετείχαν 16 μακάκοι, οπότε μιλάμε για ποσοστό επιτυχίας 56%. Θετικό είναι πάντως ότι ο SIV είναι πολύ πιο επιθετικός από τον HIV, άρα στους ανθρώπους η ίδια μεθοδολογία μάλλον θα δίνει αρκετά μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Και τέλος πάντων από το μηδέν στο 50% είναι επίτευγμα από μόνο του. Επιπλέον, οι μακάκοι παρακολουθήθηκαν σε βάθος χρόνου και συνέχισαν να μην έχουν τον ιό στο αίμα τους έως και τρία χρόνια μετά τη μόλυνση. Η ουσία είναι πως, αν ήσουν πίθηκος και έκανες το εμβόλιο, μάλλον θα τη γλίτωνες.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως οι έρευνές τους θα συνεχίσουν να είναι ενθαρρυντικές, ώστε να πάρουν τις απαραίτητες άδειες καισε δύο χρόνια να μπορούν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Τελικά, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, μάλλον οι μέρες του HIV είναι μετρημένες.

Στο καλό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: