4 Σεπτεμβρίου 2013

Μικροσκοπικές Φωτογραφίες

 

Υπάρχει που λες ένας ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνει η Nikon -η εταιρία με τις φωτογραφικές μηχανές- και δεν έχει θέμα του ακριβώς τη φωτογραφία. Αλλά τη μικροφωτογραφία, που ουσιαστικά σημαίνει φωτογραφίες με βοήθεια οπτικού μικροσκοπίου. Το site έχει πολύ πλούσιο υλικό από συμμετοχές των προηγούμενων ετών και είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι διαφορετικές ιδέες που κατεβάζει ο κόσμος ψάχνοντας πρωτότυπα θέματα για τις φωτογραφίες του.

Να και μερικά βίντεο:

Εδώ βλέπεις ένα έμβρυο κοτόπουλου. Με αυτή την έγχυση χρωστικής στα αγγεία του, γίνεται ορατός και ο σφιγμός της καρδούλας, λίγο πιο αριστερά απ' το κέντρο.

Να πώς τρέχουν τα λευκά αιμοσφαίρια να βοηθήσουν την ίαση στον λεμφαδένα που καυτηρίασε το λέιζερ -μέσα σε ένα ποντίκι όλα αυτά.

Σπερματοζωάρια όχι ενός αλλά δύο αρσενικών, ανταγωνίζονται εντός θηλυκιάς δροσόφιλας για το έπαθλο.

Αυτό το σφαιρικό στα δεξιά είναι ένα Volvox (τέλειο όνομα;), και το ημιδιάφανο μικρό ζωάκι στα αριστερά παίζει μαζί του.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1977, οπότε καταλαβαίνεις πως έχει μαζευτεί πολύ υλικό ακόμα. Και, κυρίως, όλα ξεκίνησαν προτού μπουν οι ψηφιακές ευκολίες στη ζωή όλων των συμμετεχόντων. Λες να μη μας αφήσουν να λάβουμε μέρος του χρόνου φωτογραφίζοντας μικροσκοπικά πράγματα με το smartphone;

Δες ακόμα:
Ζουμάροντας πολύ κοντά στα πράγματα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: