6 Σεπτεμβρίου 2013

Ολογράμματα Και Ο Φανταστικός Νέος Τρόπος Αλληλεπίδρασης Με Τα PC

Μόλις πριν 15 μέρες, ο Ήλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι "βλέπαμε με τι σύστημα χειρίζεται τα τρισδιάστατα μοντέλα ο Τόνυ Σταρκ στα Iron Man, και είπαμε εδώ με τα παιδιά να το φτιάξουμε." Δυο βδομάδες και κάτι αργότερα, να τα αποτελέσματα:

Ήδη από την αρχή βλέπουμε κάτι που μας κάνει να ζηλεύουμε, υποθέτω, αλλά στη συνέχεια ο Μασκ δείχνει και πώς εξέλιξαν την αρχική ιδέα, ενώ για φινάλε συνδέει το σύστημα και με έναν 3D-printer, έτσι, επειδή μπορεί.

Ο Ήλον Μασκ βεβαίως (ετών 42) δεν είναι τυχαίος. Είναι -μεταξύ άλλων- ο ιδρυτής του PayPal και της Space X, της εταιρείας που ανεφοδιάζει από πέρυσι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με το δικής της κατασκευής Dragon. Στις αρχές του Αυγούστου έγινε κι άλλος ντόρος γύρω από το όνομά του Μασκ, με αφορμή το Hyperloop, ένα σύστημα μεταφοράς που σχεδίασε, και μοιάζει με διασταύρωση τρένου maglev και ρόλλερ κόστερ. Επίσης υπόσχεται να καλύψει την απόσταση Σαν Φρανσίσκο - Λος Άντζελες σε μισή ώρα (610 χιλιόμετρα -τα αεροπλάνα κάνουν μιάμιση ώρα, το αυτοκίνητο πέντε).

Οπότε με όλα αυτά, και ενώ το nickname "ο Τόνυ Σταρκ του πραγματικού κόσμου" έχει φορεθεί υπερβολικά, το Gizmodo τον αποκαλεί πλέον Spaceman McFuture. Ε, ναι.

Κοίτα πάλι το βίντεο! Πόσο τέλειο είναι αυτό το σύστημα, όχι πόσο τέλειο είναι;

UPDATE:
Και νάτος εδώ ο Ήλον ο Μασκ να μιλάει για δύο άλλες εταιρίες του, την Tesla Motors που ασχολείται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και την SolarCity που θέλει να κάνει κοινό τόπο τα φωτοβολταϊκά, δέκα χρόνια νωρίτερα.

stark-hologram

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: