17 Δεκεμβρίου 2013

Στο Reddit Δεν Ανέχονται Άλλο Τους Φωνακλάδες Που Αρνούνται Την Κλιματική Αλλαγή

reddit-science

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς τέτοιους , αλλά στην Αμερική ο κόσμος που δεν πιστεύει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι κάμποσος. Και όμως, 97% των peer-reviewed επιστημονικών δημοσιεύσεων πάνω στο θέμα επιβεβαιώνουν ότι εμείς το προκαλούμε.

Τι καταλαβαίνουν όμως τα τρολλ από επιχειρήματα και λογική, θα πεις, και δίκιο έχεις. Η γνωστή και μεγάλη online κοινότητα reddit, αυτό το υπέροχο σύγχρονο Hive Mind, έχει 4 εκατομμύρια χρήστες γραμμένους στο sub-reddit science. Συχνά μπαίνουν διάφοροι παλαβοί εκεί και γράφουν αποψάρες για τα τσεμτρέιλς, για την Εξέλιξη, για όλα τα επιστημονικά θέματα που διχάζουν. Περιέργως όμως, το θέμα που δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν ο Δαρβίνος και ο Ντόκινς, αλλά η κλιματική αλλαγή.

Και οι έξι εθελοντές moderators (μόνο έξι! για τέσσερα εκατομμύρια κόσμο!!) δεν αντέχουν άλλο, οι climate change deniers έφαγαν ban. Η παρακάτω παράγραφος είναι περιεκτικότατη:

Like our commenters, professional climate change deniers have an outsized influence in the media and the public. And like our commenters, their rejection of climate science is not based on an accurate understanding of the science but on political preferences and personality. As moderators responsible for what millions of people see, we felt that to allow a handful of commenters to so purposefully mislead our audience was simply immoral.

Έχουμε και στην Ελλάδα μερικούς, πάντως.

global-warming-otinanai

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: