7 Φεβρουαρίου 2014

Αυτή Είναι Η Γη, Από Την Επιφάνεια Του Άρη, Διά Χειρός Curiosity

curiosity-blue-pixelated-dot

Δεν την βλέπεις μήπως; Να μια μικρή βοήθεια:

IDL TIFF file

Και αν κάνεις λίγο ζουμ ακόμα, φαίνεται και το φεγγάρι:

IDL TIFF file

 Τι ωραία. Όπως λέει και στην σχετική της σελίδα η NASA, δε, ένας άνθρωπος με γυμνό μάτι μπορεί άνετα να δει τη Γη, αν στέκεται στον Άρη (λογικό -κι εμείς βλέπουμε μια χαρά την Αφροδίτη από εδώ, και τον Άρη επίσης), και μάλιστα μπορεί να διακρίνει σχετικά εύκολα και το φεγγάρι! Οπότε μόλις πάνε εκεί οι εθελοντές του Mars One, θα έχουν κάτι να τους θυμίζει το σπίτι τους.

Είναι πολύ ωραία στον Άρη, και θα γίνει ακόμα καλύτερα. Ανυπομονώ να φτιάξει τους πυραύλους πολλαπλών χρήσεων ο Ήλον Μασκ, και να πάμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι για εποικισμό, στην πρώτη αποικία 80.000 ανθρώπων που οραματίζεται -σε αντίθεση με το σχέδιο του Mars One, που μιλάει για one-way-trip, ο Ήλον Μασκ σχεδιάζει να μειώσει το χρόνο ταξιδιού, ώστε να είναι εφικτές οι βόλτες Γη-Άρης-Γη κάθε δύο χρόνια. Αν σκεφτείς ακόμα ότι θα υπάρχει τότε και διαπλανητικό ίντερνετ, και ότι η αποικία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα υπερσύγχρονα γκάτζετ που λαχταράμε όταν βλέπουμε βιντεάκια του ISS... Και ότι οι πρώτοι έποικοι του Άρη θα γραφτούν στην Ιστορία με χρυσά γράμματα...

Γιατί να μην πάμε εγώ κι εσύ στον Άρη σε 20-30 χρόνια; Όχι, πες μου έναν καλό λόγο να μην πάμε!

Θα μετακόμιζες στον Άρη παρέα με τον Ήλον Μασκ, σε 20-30 χρόνια;

Τι Λένε Οι Άλλοι

Loading ... Loading ...

(Δεν ρωτάω για μοναχικό ταξίδι χωρίς επιστροφή, ρωτάω για μία κατάσταση όπου έχεις ζωή και φίλους και γείτονες στον Άρη, έχεις καθημερινή επαφή skype-style με επαφές σου στη Γη, και βεβαίως την δυνατότητα για περιστασιακά πηγαινέλα-reunions.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: