10 Σεπτεμβρίου 2013

Δες Τον Πύραυλο-Ακρίδα Της SpaceX Να Κάνει Ακροβατικά Στον Αέρα

Στα περίπου 50 χρόνια που εξερευνάμε το διάστημα, οι πύραυλοι ήταν πάντα σαν τα cartridges των εκτυπωτών: Μόλις αδειάσει το καύσιμο, πετιούνται. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα περίχωρα της Γης έχουν γεμίσει σκουπίδια, και ένας από τους λόγους που κοστίζει αρκετά να στείλεις κάτι στο διάστημα.

Αλλά εμείς θέλουμε να στείλουμε πολλά πράγματα στο διάστημα.

Όπως λοιπόν τα διαστημικά λεωφορεία μπορούσαν να κάνουν πολλά ταξίδια πήγαινε-έλα, και όπως τα καινούρια διαστημοσκάφη σχεδιάζονται με "φιλοσοφία Lego" (ρίξε μια σχετική ματιά στο infographic του LADEE), τα τσακάλια της SpaceX (της εταιρίας του Ήλον Μασκ, βεβαίως βεβαίως) δουλεύουν πάνω σε πυραύλους που θα μπορούν να κάνουν μανούβρες στον αέρα. Ώστε τελικά αυτοί οι πύραυλοι να στέλνουν στο διάστημα ένα δορυφόρο, και μετά να ξανακατεβαίνουν στη γη. Και αν κρίνουμε από τα βίντεο που ανεβαίνουν με τις δοκιμαστικές πτήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Κομψότητα, Οικολογία, Οικονομία.
Win-win-win situation.

Α, ο πύραυλος λέγεται Grasshopper. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ (σε άρθρο με τον επικό τίτλο "Only Elon Musk can make cows fear a Grasshopper").

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: