29 Απριλίου 2014

Τα Δολοφονικά Κουνούπια

Να ένα ωραίο βίντεο για ένα σημαντικό πρόβλημα της ανθρωπότητας τις διαστάσεις του οποίου δεν έχουμε πολυσυνειδητοποιήσει απ' ό,τι φαίνεται: Τα κουνούπια. Τα οποία ευθύνονται για πολλούς θανάτους κάθε χρόνο, επειδή -όπως λέει και ο Μπιλ Γκέιτς στο βίντεο- "το ανθρώπινο σώμα δεν είναι καλά προστατευμένο απέναντι σε απειλές που εισβάλλουν κατ' ευθείαν στα αιμοφόρα αγγεία".

Παρακάτω βλέπεις ένα διάγραμμα με τα πιο θανατηφόρα ζώα του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Πρόσεξε πόσο αντίθετα είναι τα στοιχεία με την γενική διαισθητική εικόνα που έχει κάποιος προτού το ψάξει το θέμα.

Αρχικά, ο καημένος ο καρχαρίας δε σκοτώνει παρά δέκα άτομα το χρόνο, που πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει και σοβαρός λόγος να τον φοβάται κανείς το καλοκαίρι στην παραλία.  Στις αμέσως επόμενες θέσεις βλέπουμε ότι στη διαμάχη μεταξύ Σταρκ και Λάνιστερ η φύση παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ των δεύτερων. Αλλά τα καλύτερα έρχονται παρακάτω: 500 θάνατοι το χρόνο από ιπποπόταμους (!), 10.000 θάνατοι το χρόνο από σαλιγκάρια (!!!) και τελικά, στην κορυφή, με 750.000 ετήσιους ανθρώπινους θανάτους, έρχεται και στρογγυλοκάθεται το κουνούπι.

biggest_killers

Μπορείς να δεις περισσότερα για την "Mosquito Week" (όπως ας πούμε την παρακάτω αφίσα υποθετικού blockbuster με θέμα τις φονικές επιθέσεις κουνουπιών) στο blog του Μπιλ Γκέιτς.

skeeternado

Θυμήσου:
Να πώς σε τσιμπάει ένα κουνούπι
Βίντεο όπου λέιζερ τσουρουφλίζει ένα κουνούπι σε slow motion

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: