30 Μαΐου 2014

Το Νέο Διαστημόπλοιο Του Ήλον Μασκ Είναι Έτοιμο

Και φαίνεται ένα μεγάλο πετυχημένο βήμα προς το μέλλον.

Στο βίντεο εδώ μπορείς να δεις τη χθεσινή παρουσίαση, στα κεντρικά της Space X. Ο Ήλον Μασκ σε μεγάλα κέφια συγκρίνει το παλιό Dragon με το νέο, το Dragon V2. Το παλιό κρέμεται από το ταβάνι, και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το καινούριο εμφανίζεται πίσω από το άσπρο σεντόνι.

Ένα animation στο 6:00 δείχνει την βασική καινοτομία του Dragon V2, το οποίο μπορεί να επιστρέφει στη Γη χωρίς αλεξίπτωτα και σωσίβια όπως τα Apollo των '60s. Χάρη σε νέους πυραύλους που σχεδίασε η Space X, τους πρώτους προωθητικούς πυραύλους διαστημοπλοίου που παράγονται με 3D printer, το Dragon V2 μπορεί να προσεδαφίζεται οπουδήποτε "με ακρίβεια ελικοπτέρου", όπως είπε και ο Ήλον Μασκ. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή θα επιτρέψει την τάχιστη επαναχρησιμοποίηση του σκάφους, το οποίο με τη σειρά του ρίχνει κατακόρυφα το κόστος της κάθε αποστολής και επιτρέπει συχνότερα ταξίδια στο διάστημα.

dragon-v2-land

Στο 12:30 του βίντεο φαίνεται και το εντυπωσιακό απομέσα, ένας άνετος χώρος που θα φιλοξενεί εφτά αστροναύτες. Το σκάφος ελέγχεται πλήρως από την πτυσόμενη οθόνη αφής, και τα παλιομοδήτικα physical κουμπιά υπάρχουν μόνο σαν backup plan. Μια ακόμα καινοτομία είναι η εύκολη πρόσδεση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το τωρινό Dragon χρειάζεται βοήθεια από τον μεγάλο ρομποτικό βραχίονα του ISS, το Canadarm 2. Το Dragon V2 όμως θα παρκάρει μόνο του.

dragon-v2-interior

Κούκλα είναι. Και ξαφνικά το Millennium Falcon μοιάζει λιγότερο μακρινό.

Η NASA ελπίζει να προγραμματίσει τις πρώτες πτήσεις με το Dragon V2 κάπου στο 2017-18, και το 2016 θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές μη επανδρωμένες.

Διάβασε περισσότερα στα δύο άρθρα του Verge. Και θυμήσου ακόμα την επίσκεψη του Dragon στον ISS.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: