10 Μαΐου 2014

Μία Ώρα Έμπνευση Και Ιδέες Με Τον Νηλ Ντεγκράς Τάισον

Τώρα το σαββατοκύριακο, μπορείς να βρεις μια ωρίτσα χαλάρωσης και ραστώνης αγκαλιά με το λάπτοπ, για να βάλεις να δεις αυτή τη συζήτηση με τον φίλτατο παρουσιαστή του νέου Cosmos. Ως γνωστόν, ο Νηλ Ντεγκράς Τάισον έχει καταφέρει να τελειοποιήσει την τέχνη της ατάκας, και όταν το θέλει μπορεί να είναι ένας επιστήμονας-stand-up-comedian.

Σε αυτό το βίντεο θέλει.

Σε όποιο σημείο κι αν βάλεις να δεις, θα λέει κάτι ωραίο και αστείο μαζί, όπως εκεί που λέει για τους δεινόσαυρους και την εξαφάνισή τους. Ή εκεί που δίνει συμβουλή σε νέους ορθολογιστές γονείς: Έστω πως δεν θέλεις να λες στο παιδί σου ψέματα για τον Αγιοβασίλη, αλλά ούτε θέλεις και να του στερήσεις ωραίες αναμνήσεις από το παιδικό έθιμο. Να τι έκανε ο Νηλ με την Tooth Fairy (απ' ό,τι φαίνεται, όταν βγάζουν νέα δόντια τα παιδιά στην Αμερική, υπάρχει το έθιμο να τα παίρνει η tooth fairy και να τους δίνει λεφτά, ή κάτι τέτοιο). Βγήκε το δόντι, και είπε στην κόρη του "άκουσα ότι αν βάλεις το δόντι κάτω απ' το μαξιλάρι σου, θα έρθει όσο κοιμάσαι η νεράιδα να το πάρει και να σου αφήσει λίγα λεφτάκια". Την άλλη μέρα η κόρη του είπε "μπαμπά, κοίτα, η νεράιδα πήρε το δόντι μου όσο κοιμόμουν!"

-Και πού ξέρεις ότι ήταν η νεράιδα;
-Μα εσύ μου το είπες!
-Όχι, εγώ σου είπα ότι έτσι άκουσα. Μπορεί και να μην είναι νεράιδα.
- ...

Αφού μπήκε σε σκέψεις, η μικρή Μιράντα πήγε τελικά στο σχολείο και οργάνωσε ένα πείραμα με τους συμμαθητές της, για να μάθουν όλοι μαζί την αλήθεια για την ύπαρξη ή μη της νεράιδας. Scientific method FTW.

tyson-tweet

Περισσότερος Νηλ Ντεγκράς Τάισον:
Τελειοποιώντας την τέχνη της ατάκας
The most astounding fact, σε κόμιξ
Τα κίνητρα της ανθρωπότητας για μεγάλα συλλογικά επιτεύγματα

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: