14 Αυγούστου 2014

Ο Κύβος Του Ρούμπικ Κάνει Τον Γύρο Του Κόσμου

Να δύο πολύ καλές ιδέες. Νέος αποφοίτησε από το Χάρβαρντ, και αποφάσισε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Αυτή ήταν η πρώτη. Μαζί κουβαλούσε και τον κύβο του Ρούμπικ του, οπότε εφάρμοσε την δεύτερη, που ήταν η εξής: Έβαλε περαστικούς να κάνουν από μία κίνηση ο καθένας, και τελικά 83 άνθρωποι από 11 χώρες τον βοήθησαν να τον λύσει, για να φτάσει ο ίδιος να κάνει την τελευταί κίνηση μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του. Φυσικά το κινητό κινηματογράφησε όλο το εγχείρημα και να το βίντεο.

rubix

Πρέπει κάποια στιγμή να ανέβει κι εδώ ένα αναλυτικότερο ποστάκι για τον κύβο του Ρούμπικ, αυτό το παρεξηγημένο παιχνίδι που καμία σχέση δεν έχει με υψηλό IQ, όπως τουλάχιστον προβάλλεται στις ταινίες και την ποπ κουλτούρα. Έχει όμως μεγάλη σχέση με τα μαθηματικά και τους αλγόριθμους.

Και μια και το θέμα του ποστ είναι ο γύρος του κόσμου, μάθε ακόμα ότι ενώ την ιδέα του κλασικού κύβου την είχε ο Ούγγρος Έρνο Ρούμπικ, τα τελευταία χρόνια μια ελληνική εταιρεία κατάφερε να φτιάξει και μεγαλύτερους κυβους, πράγμα που δεν ήταν εύκολο και χρειάστηκε πρωτότυπες ιδέες για να δημιουργηθεί ένας ανθεκτικός εσωτερικός μηχανισμός.

Αυτά προς το παρόν.

Θυμήσου σχετικά:
Ο Νηλ Ντεγκράς Τάισον λύνει έναν κύβο του Ρούμπικ στην εκπομπή του Τζον Στιούαρτ

rubik-bangkok

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: