1 Μαΐου 2015

Βίντεο: Ο Ήλον Μασκ Παρουσιάζει Τη Νέα Οικιακή Μπαταρία Της Tesla

Πριν λίγες ώρες ο Ήλον Μασκ παρουσίασε το νέο προϊόν της Tesla Motors, της εταιρείας που μέχρι τώρα έφτιαχνε φανταστικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (προς το παρόν πολυτελείας).

Είναι μια μπαταρία για το σπίτι.

Μια μπαταρία που κρεμάς στον τοίχο σου, και σου δίνει 10 κιλοβατώρες. Σε πρώτη φάση αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φορτίζεις τη μπαταρία με φθηνό νυχτερινό ρεύμα, και να ηλεκτροδοτείς έτσι το σπίτι μέσα στη μέρα. Αλλά φυσικά το endgame είναι να έχεις στην οροφή σου φωτοβολταϊκά, και να μην εξαρτάσαι από καμία ΔΕΗ. Και βεβαίως, αντίο ορυκτά καύσιμα, αντίο πυρηνικά. Καλά περάσαμε, αλλά δε σας χρειαζόμαστε πλέον.

Τα μόνα πυρηνικά που χρειαζόμαστε, είναι ο αντιδραστήρας σύντηξης στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητες οι μπαταρίες. Το βασικό επιχείρημα υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, είναι ότι τα φωτοβολταϊκά δεν θα μπορέσουν ποτέ να καλύψουν τη ζήτηση στο δίκτυο τις ώρες αιχμής. Όμως με τις μπαταρίες αυτό λύνεται.

Τέλος πάντων, το γενικό μήνυμα αυτό είναι, αλλά αξίζει να δεις την παρουσίαση (το δεύτερο μισό τουλάχιστον) γιατί εκεί ο Μασκ περιγράφει αναλυτικά το πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του scalability της όλης υπόθεσης.

Για να δούμε.

powerwall

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: