6 Μαΐου 2015

Πώς Φτιάχνονται Στο Εργοστάσιο Τα Μπουκάλια Και Τα Καπάκια Της Μπύρας

Να δύο ενδιαφέροντα βιντεάκια που γύρισε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στα ελληνικά εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται για μπουκάλια και καπάκια.

Έχουν μια γοητεία τα εργοστάσια αυτού του τύπου, σαν χώροι optimized εφαρμογής τεχνολογικών και επιστημονικών γνώσεων προς όφελος της κοινωνίας, και τέτοια. Αλλά υπάρχει και άλλος λόγος να θυμηθούμε εδώ μπυροβιντεάκια.

Σε λίγες μέρες ανοίγει στη Λ. Κηφισού, το "Αθηνέο", ένας νέος χώρος "δημιουργικής ζυθοποίησης" όπου θα λειτουργεί μεταξύ άλλων και "μουσείο μπύρας" με διάφορα εκθέματα, από αντίγραφα αρχαίων πήλινων ποτηριών μπύρας, μέχρι φυσικοχημικά όργανα μετρήσεων του 19ου και του 20ού αιώνα σε προθήκες (πυκνόμετρα, διαθλασίμετρα, καλούπια μπουκαλιών, κλπ κλπ).

beer-museum-athineo

Α, ναι, εκτός από μουσείο ο χώρος είναι και fully functional μικροζυθοποιείο ανοιχτό στο κοινό, ενώ οι (φρέσκες, αφιλτράριστες, απαστερίωτες) μπύρες που θα παράγονται εκεί θα σερβίρονται στο μπαρ ακριβώς δίπλα.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για αυτό το πολύ ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο πείραμα εδώ και εδώ.

 

Παλαιότερα βίντεο από εργοστάσια:
Πώς είναι ένα εργοστάσιο μπισκότων
Άμορφο αλουμίνιο μεταμορφώνεται σε Tesla Model S

Παλαιότερα μπυροπόστς:
Το ρομπότ που σου φέρνει μπύρα στο σαλόνι
Το μίνι ελικόπτερο-ρομπότ που σου φέρνει μπύρα ουρανοκατέβατη
Ένα χταπόδι έχει κάνει για φωλιά του ένα μπουκάλι μπύρας
Η σημασία της μπύρας στη βιοχημεία του 19ου αιώνα
Μπύρα και στοιχειώδη σωματίδια

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: