1 Απριλίου 2013

Φανταστικό Timelapse Της Γης Από Τον ISS

Κεραυνοί. Νυχτερινός φωτισμός. Πολικό σέλας.

Μάλλον τα τρία πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στην επιφάνεια της Γης, όπως αυτή φαίνεται από το διάστημα. Και μπορεί το Σινικό Τείχος να μη φαίνεται από εκεί πάνω, αλλά από τα τρία παραπάνω φαινόμενα ο νυχτερινός φωτισμός είναι δικό μας δημιούργημα. Οπότε δεν τα πάμε κι άσχημα.

The world is beautiful. I wish everybody could spend time going around the world and seeing the whole thing every 90 minutes — over and over and over again — and stop focusing so much on their street, or their bit of sand or whatever is important to them, and just look at the whole world. It’s humbling, and its ours, and it’s what keeps us alive.

Το απόσπασμα είναι από μία συνέντευξη του Κρις Χάντφιλντ, και το έβαλα εδώ για να τονίσω πως ο ISS ολοκληρώνει ένα γύρο του κόσμου κάθε 90 λεπτά.

earth-from-ISS

Κατά τα άλλα, μιλώντας για τη Γη από το διάστημα: Θυμήσου το ταινιάκι Overview, με αντίστοιχα πλάνα -αλλά και συνεντεύξεις αστροναυτών, τη φωτογραφία "Black Marble" με όλη τη Γη στα νυχτερινά της, αλλά και την καλύτερη ξενάγηση στον Διαστημικό Σταθμό μέχρι τώρα (αν και πιθανολογώ ότι μέχρι να φύγει ο Κρις Χάντφιλντ θα έχει γυρίσει κάτι καλύτερο).

Και για λίγο διάστημα από τη Γη: Γράψου στο Spot the Station ώστε να χαζεύεις το γρήγορο πέρασμα του ISS από πάνω σου, και ορίστε τι είναι το πολικό σέλας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: