21 Οκτωβρίου 2013

Ανασύρθηκε Από Λίμνη Θραύσμα 570 Κιλών Του Μετεωρίτη Της Ρωσίας

APTOPIX Russia Meteorite

Στις 15 Φεβρουαρίου φέτος ένας αστεροειδής μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Ρωσία, και εξερράγη θεαματικά μπροστά σε πολύ κόσμο και πάρα πολλές κάμερες. Είχε γίνει χαμός εκείνη τη μέρα, βίντεο με τις ζημιές ανέβαιναν συνεχώς στο ίντερνετ, κόσμος αναρωτιότανε γιατί έχουν κάμερες όλα τα αυτοκίνητα των Ρώσων και κυρίως παθαίναμε ομαδικά πλάκα με το χολυγουντιανό υπερθέαμα στον ουρανό. Σκέψου πως για λίγο ο μετεωρίτης ήταν πιο φωτεινός κι απ' τον ήλιο!

Και τελικά καθώς οι μήνες περνούν, το περιστατικό εξελίσσεται στην καλύτερα μελετημένη εισβολή μετεωρίτη έβερ. Ίσως θυμάσαι πως τις πρώτες ώρες μετά την πτώση, είχε εντοπιστεί μια τεράστια τρύπα σε παγωμένη γειτονική λίμνη (Update 5). Και το αυτονόητο συμπέρασμα ήταν πως ένα θραύσμα απ' τον ουρανό την έκανε.

Ε, πριν λίγες μέρες, το θραύσμα βρέθηκε:

Σε περίπτωση που αναρωτιώσουν, αυτή η πέτρα κοστολογείται στα 8.000.000 δολάρια.

Ναι.

Μεταξύ των συλλεκτών μετεωριτών ισχύει ο κανόνας πως όσο πιο πολλά ξέρουμε για την πτώση, τόσο μεγαλύτερη αξία έχει η πέτρα. Και μετά είναι και το θέμα του μεγέθους, όσο μεγαλύτερη η πέτρα, τόσο μεγαλύτερη και η αξία της. Οπότε κρίμα που αυτή έσπασε στο ζύγισμα.

via

Θυμήσου ακόμα:
Μετεωρίτης εκρήγνυται θεαματικά πάνω απ’ τη Ρωσία
Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους μετεωρίτες
Η σκόνη του μετεωρίτη της Ρωσίας έκανε το γύρο του κόσμου

meteor-lake

 

Bonus: Η καταπληκτική συνέντευξη για δουλειά στην LG

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: