21 Μαρτίου 2014

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Καθαρίζει Τα Δάση

after_katharismos

Σίγουρα ξέρεις ότι το να έχουμε δάση γύρω από τις πόλεις μας είναι καλό πράγμα. Τα δέντρα προστατεύουν από τις πλημμύρες συγκρατώντας με τις ρίζες τους μεγάλο όγκο νερού, βελτιώνουν το κλίμα μειώνοντας την ένταση των ανέμων και περιορίζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες, ενώ σα να μην έφταναν αυτά καθαρίζουν και τον αέρα της πόλης. Όχι απλά προσφέροντας οξυγόνο, αλλά και πιο ουσιαστικά, απομακρύνοντας ουσίες που χρήζουν απομάκρυνσης* όπως βενζόλιο και φορμαλδεΰδη.

Με αυτό το σκεπτικό, το νερό ΑΥΡΑ έπραξε τα ακόλουθα:

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, επελέγησαν για καθαρισμό δασικές εκτάσεις κοντά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Κομοτηνή, Αίγιο και Αράχωβα. Στις δράσεις αυτές, με το όνομα "Καθαρά Δάση", συμμετείχαν εκατοντάδες εθελοντές και τοπικοί φορείς. Στόχοι των καθαρισμών ήταν η διατήρηση της οικοσυστηματικής ισορροπίας καθώς και η πρόληψη των πυρκαγιών. Η δε οργανική ύλη που συλλέχθηκε, επαναχρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα.

Ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του νερού ΑΥΡΑ, μακάρι να συνεχιστεί στο μέλλον ή και να διευρυνθεί.

prin_katharismos

(*) Διαστημικό-οικολογικό Fun Fact: Το πόσο καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τέτοιους ρύπους δεν είναι καθόλου αμεληταμελητέο. Μάθε ότι ψάχνοντας λύση στο πρόβλημα της αναπνοής στο διάστημα, η NASA συνέταξε λίστα φυτών που μπορείς να έχεις και στο διαμέρισμά σου για να εισπνέεις καθαρό αέρα χωρίς τη μόλυνση της πόλης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: