25 Ιουλίου 2014

Το Χειρότερο Επιχείρημα Κατά Της Εξερεύνησης Του Διαστήματος

kenham

Ο Κεν Χαμ είναι ένας δημιουργιστής. Μπορεί να τον θυμάσαι επειδή πρόσφατα κουβέντιασε με τον (ήρωα) Μπιλ Νάι σε ένα ντιμπέιτ που προβλήθηκε αρκετά. Βεβαίως οι απόψεις του δεν άλλαξαν με εκείνη την κουβέντα, και χθες έγραψε στο blog του ότι είναι λυπάται για την κατασπατάληση χρημάτων από τη NASA όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μάταιο να εξερευνούμε το διάστημα, και κυρίως δεν έχει νόημα να ψάχνουμε εξωγήινους. (Κάθεσαι; Κάθησε.) Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε εξωγήινους γιατί, ακόμα κι αν υπάρχουν, θα πάνε ούτως ή άλλως στην κόλαση.

You see, the Bible makes it clear that Adam’s sin affected the whole universe. This means that any aliens would also be affected by Adam’s sin, but because they are not Adam’s descendants, they can’t have salvation.

Ουφ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα παράλληλο σύμπαν γιορτάζουμε τα 45 χρόνια από την πρώτη προσσελήνωση και ευχόμαστε να μην έχουν αρκετή επιρροή άνθρωποι σαν τον Κεν Χαμ. Και κάπου εδώ είναι που βοηθάει να θυμάται κανείς αυτά που είχε πει πριν λίγους μήνες η Αγγελική όταν την ρώτησα σχετικά:

Α, δεν ανησυχώ καθόλου. Σαν ανθρωπότητα όχι απλά ασχολούμαστε με το διάστημα, αλλά αυτή τη στιγμή συμβαίνει και μια παγκοσμιοποίηση του space exploration. Πλέον έχει space program μέχρι και η Νιγηρία. Και βεβαίως η Ινδία, αλλά και όλες οι ανερχόμενες χώρες γενικά. Και επιπλέον όλης αυτής της δραστηριότητας, έχουμε και τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης φαίνεται πως όσοι τα λένε αυτά δεν έχουν καταλάβει ότι το διάστημα δεν είναι μόνο να στείλω τους αστροναύτες στον ISS, ή το rover στον Άρη. Αλλά χάρη στο διάστημα έχεις τώρα ίντερνετ, ξέρεις πότε θα χτυπήσει ο τυφώνας στην τάδε πολιτεία της Αμερικής, έχεις GPS και navigation στα αυτοκίνητα και τα πλοία, τηλεπικοινωνίες, τα πάντα. Το πόσο εξαρτόμαστε από το διάστημα και τις εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας δεν το συνειδητοποιεί ο κόσμος, αλλά μιλάμε πλέον για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Δεν υπάρχει ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα χωρίς space applications!

Είχαμε πει και άλλα σ' εκείνη την κουβέντα, για τη δουλειά της στη NASA, για τα cubesats, κλπ. Το ποστ είναι ό,τι πρέπει για διάβασμα μετά από τις μπούρδες του Κεν Χαμ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: