28 Δεκεμβρίου 2013

Ένας Ωραίος Τρόπος Να Ξαναζωντανέψεις Την Τηλεόρασή Σου

K400_BOB_lifestyle white keyboard darker

Μπορεί η τεχνολογία να κατευθύνεται με ταχύτητες πρωτόγνωρες σε προορισμούς συναρπαστικούς (ρομπότ, τεχνητές νοημοσύνες, ιπτάμενα drones, augmented reality, με το καλό να μας έρθουν και τα brain implants) αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι και οι ενδιάμεσες στάσεις είναι απολαυστικές.

Σκέψου την τηλεόραση.

Που ενώ έχει υποβιβαστεί σε οθόνη τρίτης-τέταρτης κατηγορίας (κουίζ: μέτρα ποιες οθόνες κοιτάς συχνότερα στη μέρα σου), μπορεί πανεύκολα να συνδεθεί με ένα laptop, και τότε, ω, και τότε. Μεταμορφώνεται. Η λειτουργικότητά της απογειώνεται. Μπορείς να αράξεις στον καναπέ με μια σακούλα πατατάκια και να λιώσεις στους μαραθώνιους. Breaking Bad, Game of Thrones, Walking Dead, ταινίες, ό,τι θες!

Αν και, εδώ που τα λέμε, υπάρχει ακόμα το προβληματάκι ότι μετά από κάθε επεισόδιο πρέπει να σηκωθείς να βάλεις το επόμενο, ή ότι αν σε πάρουν τηλέφωνο πρέπει να κάνεις pause, και γενικά διάφορα τέτοια σενάρια που μπορείς να φανταστείς μόνος σου. Ή όχι μόνο να τα φανταστείς, πιθανότατα σου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο. Τρόποι για να ξενοιάξεις υπάρχουν αρκετοί, και τώρα λοιπόν θα σου προτείνω έναν: Ασύρματο πληκτρολόγιο-touchpad. Τι, θες να σου προτείνω και μοντέλο; Εντάξει. Μπορείς να δοκιμάσεις το Κ400 της Logitech. Το οποίο συνεργάζεται άψογα με το XBMC, πράγμα που αφού διάβασες μέχρι εδώ σίγουρα θα σε ενδιαφέρει πολύ.

Το XBMC είναι ένα πετυχημένο και διαδεδομένο λογισμικό open source που μετατρέπει το PC σου σε φαντασμαγορικό media center. Δηλαδή το πρόγραμμα θα ψάξει στο σκληρό δίσκο του laptop ό,τι επεισόδια σειρών και ταινίες έχεις, θα κατεβάσει μόνο του εικονίτσα-εξώφυλλο και πληροφορίες, και θα οργανώσει όλο τον οπτικοακουστικό σου θησαυρό με τρόπο ευπρόσδεκτο (αφού δύσκολα θα έμπαινες στον μπελά να τα κάνεις αυτά μονάχος σου). Επίσης, το interface είναι, ας το πούμε remote control optimized, δηλαδή είναι σχεδιασμένο για να είναι λειτουργικό και ευανάγνωστο από μακριά.

Τέλος, για να προλάβω τυχόν συνδεσμολογικής φύσεως απορίες που μπορεί να σου γέννησαν όλα αυτά, να και ένα infographic που θα σε καθοδηγήσει να τα συνδέσεις όλα όπως πρέπει, εύκολα και γρήγορα.

K400 infographic (1)

Και δεν αναφέρω καν τι ωραία αίσθηση είναι η σύνταξη και αποστολή email από τον καναπέ, ή η ομαδική παρακολούθηση βιντεακίων του YouTube με την παρέα, και τα συναφή. Αυτά είναι επιπλέον πλεονεκτήματα του ασύρματου πληκτρολογίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: