8 Ιουλίου 2014

Μια Πρόσφατη Συνέντευξη Εφ' Όλης Της Ύλης Με Τους Ιδρυτές Της Google

Σε αυτή την πολύ φρέσκια συνέντευξη, που αξίζει να παρακολουθήσεις και ολόκληρη, ο Λάρυ Πέιτζ με τον Σέργκεϊ Μπριν κουβεντιάζουν (βαθιά αναπνοή) για τις μηχανές αναζήτησης, τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, για το σύστημα υγείας, για την διάρθρωση των πολυεθνικών εταιρειών και την τάση των διευθυντών να εστιάζουν στη βραχυπρόθεσμη στρατηγική, για το αντίκτυπο της τεχνολογίας στην κοινωνία -και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά- και για το buzzword των εντρπρνρς, το περιβόητο disruption.

Ωραίος και ο παρουσιαστής, ο οποίος ξεκινάει με την φράση "μερικοί άνθρωποι δε χρειάζονται συστάσεις" και όντως συνεχίζει κάνοντας κανονικά τις ερωτήσεις, χωρίς ποτέ να πει κάτι συστατικό του τύπου "έχω εδώ λοιπόν τους ιδρυτές της Google, τον Λάρυ και τον Σεργκέι".

google-talk

Είναι χρήσιμες αυτού του τύπου οι συνεντεύξεις, γιατί μας δίνουν μια ιδέα για το πού πάει η Google, προς τα πού θα κινηθεί στο μέλλον και τι επιδιώκει. Εξάλλου, όπως σχολίασε κάποιος, "πιθανότατα αυτοί οι δύο θα επηρεάσουν το μέλλον μας περισσότερο από οποιαδήποτε κυβέρνηση".

via

Μερικά ποστ(ς) σχετικά με τα της Google:
Πώς θα φτιάξει καλύτερα ρομπότ
Πώς δουλεύει το αυτοκίνητο που οδηγάει μόνο του
Πώς θα έχουμε ίντερνετ παντού με μπαλόνια
Πώς οι αλγόριθμοι του Google μπορούν να αλλάξουν τη μελέτη της ιστορίας (με πολύ ευστοχα σχόλια)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: