7 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο: Μέσα Από Μία Φούσκα Νερού Που Πετάει, Στον ISS, Σε 3D

iss-gopro

Ενάμισης χρόνος έχει περάσει από όταν ανέβηκε στο YouTube το βιντεάκι του Κρις Χάντφιλντ με μια πετσέτα να στύβεται στον Διαστημικό Σταθμό. Η συμπεριφορά του νερού καθώς κολλάει στα χέρια σα χλαπάτσα είναι απροσδόκητη και εντυπωσιακή, το βίντεο έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια views. Βεβαίως εκείνο ήταν γυρισμένο σχετικά απλά. Πατάς το κουμπί, η κάμερα γράφει, πάμε. Αφού όμως έχει αποδειχθεί πλέον η αγάπη του ιντερνετικού κοινού για multimedia νέα απ' το διάστημα, το επόμενο λογικό βήμα είναι να ανέβουν τα production values τέτοιων βίντεο.

Τα μέλη της αποστολής Blue Dot που βρισκόντουσαν στον Διαστημικό Σταθμό το καλοκαίρι (Το τελευταίο μέλος της αποστολής, ο Άλεξ ο Γκερστ, είναι ακόμα εκεί πάνω. Θα σπάσει ένα μίνι ρεκόρ παραμονής, και επιστρέφει σε εμάς την Τρίτη 11 Νοεμβρίου), και μεταξύ διαφόρων διαστημικών εργασιών γύρισαν και το παρακάτω βίντεο:

Φτιάχνεις προσεκτικά μία μεγάλη φούσκα νερού, βάζεις μέσα μία κάμερα να γράφει, και καλή διασκέδαση! Κοίτα όμως και πόσες κάμερες τραβάνε από γύρω γύρω, πώς προσέχουν και το φωτισμό, επίσης έχει μπει και μουσικούλα. Δεν είναι τυχαίο ότι το βίντεο γυρίστηκε καλοκαίρι και ανέβηκε Νοέμβριο.

Το γύρισαν δε και σε 3D:

(αλλά δυστυχώς θέλει τα κωμικά γυαλάκια με το μπλε και κόκκινο σελοφάν, τα 3D γυαλιά που μπορεί να βρίσκονται κάπου στο σπίτι από την τελευταία φορά που είδες 3D ταινία στο σινεμά δε θα δουλέψουν)

Βίντεο με υψηλά production values είδαμε και απ' τον κομάντερ Χάντφιλντ πέρυσι -ολόκληρο βιντεοκλίπ- αλλά ήταν η εξαίρεση.

Ε, τείνουν να γίνουν ο κανόνας.

Θυμήσου:
Ο Κρις Χάντφιλντ τραγουδάει το Space Oddity στον ISS
Βρεγμένη πετσέτα στο διάστημα
Το Blue Dot εύχεται καλή επιτυχία στη διαστημική αποστολή Blue Dot
Ξενάγηση του ISS σε βίντεο από το 2012

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: