10 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός Είναι Ο Σποτ, Το Νέο Τετράποδο Ρομπότ Της Google

Το βίντεο εδώ ανέβηκε χθες στο YouTube channel της Boston Dynamics. Τη θυμάσαι τη Boston Dynamics; Είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες ρομποτικής αυτή τη στιγμή, συνεργάζεται με τη DARPA και το αμερικανικό Πεντάγωνο για να καταλάβεις. Α, και εδώ και 14 μήνες ανήκει στην Google.

Όπως βλέπεις, ούτε οι ύπουλες κλωτσιές, ούτε ο πάγος, ούτε οι ανηφοροκατηφόρες έκαναν τον Σποτ να χάσει την ισορροπία του.

Με το budget και κυρίως την θέληση της Google από πίσω βέβαια, η πρόοδος που σημείωσαν στην Boston Dynamics τον τελευταίο χρόνο εξελίσσοντας τα τετράποδα ρομπότ είναι μεν αναμενόμενη, αλλά είναι και αξιοσημείωτη. Βλέπεις πχ αυτό το γυριστό πράγμα πάνω στο "κεφάλι" του ρομπότ; Αυτό είναι ένα λάινταρ (συνδυασμός ραντάρ και σόναρ, στο πιο εξελιγμένο - παράγει 1 GB δεδομένων ανά δευτερόλεπτο), μικρογραφία αυτών που βάζει η Google στα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητά της. Και τέτοιες καινοτομίες θα συνεχίσουν να έρχονται με κάθε νέα έκδοση.

Οπότε όσο και αν χλευάσαμε τη ρομποτική τα προηγούμενα χρόνια, επειδή το μέλλον που μας υπόσχονταν οι ταινίες των 80s αργούσε, τελικά αυτό έχει δρομολογηθεί και καταφτάνει.

Σε πόσα χρόνια; Δέκα; Δεκαπέντε;

Για παραπάνω δύσκολο.

boston-spot

Είναι λοιπόν καιρός να φρεσκάρουμε αυτά που ξέρουμε για τα ρομπότ.
Να μερικά μπλουντοτικά λινξ για αρχή:
Ποια επαγγέλματα θα αντικατασταθούν από ρομπότ τα επόμενα 20 χρόνια
Ένα TED talk με θέμα το μέλλον μιας κοινωνίας με πολλά ρομπότ ανάμεσά μας
Το οικιακό ρομπότ που σου σερβίρει μπύρες και παίζει μαζί σου μπιλιάρδο
Τι θα κάνουμε με τα ρομπότ που σκοτώνουν;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: