2 Μαρτίου 2015

Φθηνά Χέρια Από 3D Printer Για Ανάπηρα Παιδάκια

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολύ εντυπωσιακές προόδους στα τεχνητά άκρα. Τόσο το ρομποτικό κομμάτι όσο και το brain-computer interface έχουν βελτιωθεί αισθητά, και τα αμέσως επόμενα χρόνια θα ζήσουμε φανταστικά πράγματα.

Δυστυχώς τα παιδιά που για λόγους γενετικούς κυρίως γεννιούνται πχ με ένα χέρι, δεν έχουν πρόσβαση στις ήδη υπάρχουσες λύσεις, επειδή αυτές κοστίζουν πολύ (πες 100.000 δολάρια) και επειδή έτσι κι αλλιώς το παιδί θα μεγαλώσει σύντομα, οπότε οι εταιρείες δεν ασχολούνται με τα μικρά μεγέθη χεριών.

Ο Ντέρεκ του Veritasium βρήκε ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που χρησιμοποιώντας φθηνές τεχνολογίες όπως 3D printing φτιάχνουν χέρια με κόστος μόλις 1.000 δολάρια. Το πρότζεκτ φαίνεται πολλά υποσχόμενο, λεπτομέρειες στο βίντεο.

Sidenote: Ενώ τα παλαιότερα βίντεο του Ντέρεκ είχαν για σπόνσορα το Audible, το συγκεκριμένο έχει την Microsoft. Παίζει και λίγο μη ενοχλητικό product placement στα μισά του βίντεο, αλλά στο τέλος έχουμε διαφήμιση κανονική. Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, Microsoft. Well played.

maxresdefault

Θυμήσου παλαιότερα ποστς σχετικά με το 3D printing:
Τρισδιάστατος εκτυπωτής τυπώνει πίτσα
Το μαγαζί B3D στο Mall που τυπώνει φιγουρίνι-ομοίωμά σου
Τι είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση, σε 7 λεπτά
Το πρώτο εκτυπωμένο όπλο (φτιαγμένο από 3D-printer)
Βίντεο του 3Doodler, ενός στιλό-3D-printer, που μάζεψε 3 εκατομμύρια δολάρια στο Kickstarter

Και ένα άλλο πολύ πολύ εύστοχο βίντεο του Veritasium:
Ο κανόνας της επιστήμης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: