4 Σεπτεμβρίου 2014

Health Forward: Κουβέντες Για Επιστήμη Και Υγεία Στην Αθήνα, 13-14 Σεπτεμβρίου

health-fwd-logo

Η ομάδα που μας έδωσε το Athens Science Festival στο Γκάζι πριν λίγους μήνες, επιστρέφει με το Health Forward. Ένα διήμερο με workshops και ομιλίες ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο της υγείας, της έρευνας, αλλά και της συναφούς με αυτές επιχειρηματικότητας. Και επιπλέον έχει γίνει και το σχετικό licencing για να προβάλουν ομιλίες από το φετινό TEDMED (που θα έχει λάβει χώρα σε Ουάσινγκτον και Σαν Φρανσίσκο τις αμέσως προηγούμενες ημέρες) προτού ανέβουν στη σελίδα του TED.

Ενδεικτικά θέματα από τα workshops του Σαββάτου: Πόνοι στη μέση, αντιγήρανση, entrepreneurship στην υγεία, τα μικρόβια και η εξέλιξή τους.

health-forward-sat

Και πάμε να δούμε και κάτι από τα της Κυριακής. Όλοι οι ομιλητές θα έχουν ξεχωριστά πράγματα να πουν, αλλά είναι τρεις που ξεχωρίζουν λόγω της σχέσης τους με την θεματολογία του blog εδώ.

Ας πούμε η Φαίη Χριστοδούλου είναι μοριακή βιολόγος, απόφοιτος του Singularity University και συνιδρύτρια του startup mirOculus, που αποσκοπεί στην τάχιστη διάγνωση του καρκίνου παίρνοντας μόνο λίγο αίμα!

(Το Singularity University είναι το πανεπιστήμιο που ίδρυσαν ο Ρέι Κούρτσβαϊλ με τον Πίτερ Διαμαντή και εξοπλίζει τους αποφοίτους με τα σωστά εφόδια για να γεμίσουν τον κόσμο καινοτόμα startups όπως την matternet του Ανδρέα Ραπτόπουλου. Αυτό το τελευταίο κρύβεται πίσω από τα drones του Amazon. UPDATE: Διάβασε μία μπλουντοτική συνέντευξη με τη Φαίη Χριστοδούλου πάνω σε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα, εδώ.)

Ο Γιώργος Τσιάνος, είναι ένας πολυτάλαντος γιατρός-αθλητής που έχει σκαρφαλώσει στο Έβερεστ και έχει κολυμπήσει στη Μάγχη από την Αγγλία στη Γαλλία, αλλά και από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη (αυτό το τελευταίο το έκανε κολυμπώντας 28 ώρες σερί, και είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που το πέτυχε).

Και η Μυρτάνη Πιερή, πέρα από την ερευνητική της δραστηριότητα στη μοριακή βιολογία ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία της επιστήμης. Έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο Famelab, και νάτη εδώ να μιλάει στο TEDx της Λευκωσίας, το 2011: Φεγγάρι, Νεύτωνας, κύτταρο, επιστημονική μέθοδος, ανοσοποιητικό σύστημα, και κάμποσα ακόμα να σου ανοίξουν την όρεξη.

health-forward-sun

Όπως καταλαβαίνεις όλοι αυτοί θα έχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να μας πουν και όσοι βρεθούν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το επόμενο σαββατοκύριακο θα περάσουν καταπληκτικά. Και το κερασάκι στην τούρτα, ευχάριστα διαλείμματα με stand-up comedy.

health-forward-ppl

Μπορείς να παρακολουθήσεις περισσότερα νέα του Health Forward ακολουθώντας το στο Twitter, κάνοντας λάικ στο Facebook, αλλά και εξερευνώντας το ολόδικό του site. Εκεί θα μπορέσεις να προμηθευτείς και εισιτήρια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: