9 Ιανουαρίου 2015

Ο Φεβρουάριος Μπαίνει Με Star Wars Και Άλλες Μουσικές Του Τζον Γουίλιαμς Live Στην Αθήνα

Ας μη γελιόμαστε, ένας πολύ σημαντικός λόγος που τα Star Wars αγαπήθηκαν και έγιναν ό,τι είναι σήμερα, είναι αυτός:

Και ένας λόγος που η σκηνή με τον Σαμ Νηλ να αντικρύζει βροντόσαυρους* στο Jurassic Park έμεινε χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη είναι το 2:36 του βίντεο:

Η μουσική του Τζον Γουίλιαμς έχει ντύσει μερικές από τις ομορφότερες κινηματογραφικές αναμνήσεις μας. Αυτά τα κομμάτια στέκονται άνετα και χωρίς την ταινία να παίζει μπροστά σου (το αντίθετο δεν ισχύει πάντα) και μπορούν πολύ εύκολα να σου φτιάξουν τη διάθεση, πόσο μάλλον όταν σου θυμίζουν και τις ταινίες και την παιδική σου ηλικία.

Τα αυτά ισχύουν και για το θέμα της μετεξέλιξης του Χαν Σόλο, του Ιντιάνα Τζόουνς:

Και γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Μα, επειδή την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, όποιος Αθηναίος ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις παραπάνω και άλλες μουσικές ζωντανά, στο Μέγαρο Μουσικής, σε πρωινό αφιέρωμα στον Τζον Γουίλιαμς.

Star Wars, Jurassic Park, Indiana Jones. Δηλαδή ντάξει, τι άλλο να θέλει κανείς;

Στη συναυλία θα έχει και μουσικές από E.T. και Χάρυ Πότερ (αλλά αν έψαχνες μπλογκ να διαβάζεις για τα Χάρυ Πότερ δε θα ήσουν εδώ, οπότε τα παραβλέπουμε). Το (όχι ιδιαίτερα) αναλυτικό πρόγραμμα και τις απαραίτητες πληροφορίες για εισιτήρια μπορείς να τα δεις στη σελίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Λογικά όταν λέει ότι θα ακούσουμε "Αποσπάσματα από τις ταινίες «Η επιστροφή των Τζεντάι» και «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται»" εννοεί και αυτό:

Δεν ξέρω πού θα είσαι εσύ το πρωί της Κυριακής 1/2/15, αλλά εγώ θα είμαι στο Μέγαρο Μουσικής και θα χειροκροτάω.

Θυμήσου (Star Wars related):
Τελικά μπορεί να δούμε και στην πραγματικότητα φωτόσπαθα
Ο Κρόνος έχει το ολόδικό του Death Star

Θυμήσου ακόμα (Jurassic Park related):
Πώς θα γίνει στ' αλήθεια το Jurassic Park
Είναι επίσημο - ένας αστεροειδής εξαφάνισε τους δεινόσαυρους
Καταστροφή - οι δεινόσαυροι δεν είχαν ερπετίσιο δέρμα, ήταν καλυμένοι με πούπουλα

Και τέλος θυμήσου (Indiana Jones related):
Πώς οι αλγόριθμοι του Google μεταμορφώνουν την ιστορική έρευνα

star-wars-music-live

(*) Fun Fact σχετικό με τους βροντόσαυρους: Το λινκ εδώ εξηγεί ότι ο δεινόσαυρος που ονομάστηκε βροντόσαυρος αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ανήκε στο ίδιο είδος με έναν άλλο, που είχε ήδη ανακαλυφθεί και βαφτιστεί, τον απατόσαυρο. Άρα ο βροντόσαυρος είναι το ίδιο είδος με τον απατόσαυρο, και επειδή ο δεύτερος ανακαλύφθηκε πρώτος, το επίσημο όνομα είναι απατόσαυρος. Αλλά, μεταξύ μας, κρίμα. Ευτυχώς αν δεν είσαι παλαιοντολόγος νομιμοποιείσαι να τον λες και βροντόσαυρο. UPDATE (7/4/2015): Epic win, σύμφωνα με νεότερα ευρήματα, ο βροντόσαυρος είναι και πάλι ξεχωριστό είδος. Χαρά σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: