1 Σεπτεμβρίου 2014

Η Lego Θα Κυκλοφορήσει Μοντέλο Του Hubble Φτιαγμένο Από Τουβλάκια

lego-hubble

Η Lego, που κατασκευάζει τα αγαπημένα παιχνίδια των geeks (αλλά σίγουρα δε χρειαζόταν η διευκρίνηση στο συγκεκριμένο blog), παρακολουθεί και ακολουθεί τα νέα ρεύματα του 21ου αιώνα. Πέρα από πράγματα που έχουν αναφερθεί σε παλαιότερα ποστ(ς), μάθε ότι εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί το site Lego Ideas, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει upload ένα μοντέλο που έφτιαξε από Lego, μαζί με φωτογραφίες, περιγραφή, βίντεο κλπ. Όλοι οι υπόλοιπο μπορούμε να δούμε τα διάφορα μοντέλα και να ψηφίσουμε αυτά που μας αρέσουν (απαιτείται σύντομο registration στο site για να ψηφίσεις). Μόλις μια ιδέα συγκεντρώσει 10.000 ψήφους, το επιτελείο της Lego δεσμεύεται να την εξετάσει σοβαρά, να την ψιλοτροποποιήσει και να κυκλοφορήσει το μοντέλο στα καταστήματα σαν επίσημο προϊόν Lego!

Μπορεί το 10.000 να φαίνεται μεγάλος αριθμός registered χρηστών που θα ψηφίσουν, αλλά ήδη κάποια πρότζεκτ κατάφεραν να τους μαζέψουν. Πρώτο και καλύτερο ένα λεπτομερές σχέδιο για τη βίλλα του Μπρους Γουέιν.

legohubble

Και ναι, μπορεί ο τίτλος του ποστ έχει κάνει spoil το θέμα του από την ώρα που έκανες κλικ για να διαβάσεις, αλλά ένα από τα επόμενα -ελάχιστα ακόμα- πρότζεκτ που συμπλήρωσαν 10.000 ψήφους είναι από σήμερα τα ξημερώματα και το Hubble. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το διόλου ευκαταφρόνητο social media reach των διαστημικών οργανισμών που αγκάλιασαν την προσπάθεια, οι space bloggers σαν τον Φιλ Πλέιτ.

(Παρένθεση: Θυμήσου λίγα πράγματα για το Hubble, το διαστημικό τηλεσκόπιο που μας βοήθησε πολύ στην εξερεύνηση του σύμπαντος τα τελευταία 24 χρόνια)

Η Lego δεν έκανε ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση, (UPDATE: Βεβαίως και έκανε! Απ' ό,τι φαίνεται, οι 10.000 ψήφοι μαζεύτηκαν μόλις ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.) οπότε δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση αν και πότε θα κυκλοφορήσει το Hubble για όλους εμάς. Αν όμως μπορούμε να κρίνουμε από την ιστορία της βίλλας του Μπρους Γουέιν, ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που θα περάσει το mockup από review της "επιτροπής Lego" (dreamjob?) και σιγά σιγά θα οριστικοποιηθεί το design που θα μπεί σε παραγωγή κάπου το 2015 (μέσα προς τέλη, ίσως και αργότερα). Τότε θα απομένουν μόνο 2 χρόνια μέχρι την εκτόξευση του James Webb, του αντικαταστάτη του Hubble, οπότε το μοντέλο θα αποκτάει σιγά σιγά συλλεκτική αξία.

Όπως και το Lego Millennium Falcon.

Θυμήσου:
Μηχανισμός Αντικυθήρων από Lego
Πύργος από Lego
Τα νέα ρομποτικά Lego θα blow your mind

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: